Hon är årets bästa chef i vård och omsorg
Hem HÄLSA Lena Mattsson är årets bästa chef i vård och omsorg

Lena Mattsson är årets bästa chef i vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Lena Mattsson, avdelningschef, Geriatrisk akutvård på Akademiska sjukhuset i Uppsala, tilldelas Guldkransen 2022.

Det gör henne till Sveriges bästa chef i vård och omsorg. Juryn har även utsett Guldkransens hederspris 2022 som går till Emma Rosén, verksamhetschef Attendo och Åsa Lastra, enhetschef Skaraborgs sjukhus. Bakom priset står Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO.

 Juryn motiverar utnämningen av Lena Mattsson så här:

Lena Mattsson har med positivitet, humor och arbetsglädje utvecklat arbetsplatsen och dess medarbetare. Hon vågar bryta traditionella mönster och tar strider för medarbetarnas, patienternas och verksamhetens bästa.

Årets pristagare utstrålar i sitt ledarskap värme, drivkraft, stolthet och glädje över att vara chef inom vård och omsorg. Hon har visat att man kan möjliggöra för alla medarbetare att vara delaktiga i förändrings- och utvecklingsarbete genom att tillvarata deras idéer och kreativitet.

Genom hennes sätt att leda och göra det lilla extra skapar hon en verksamhet där alla stormtrivs!

Bland ett stort antal nomineringar som kommit in från landets vård- och omsorgsverksamheter har juryn även utsett två hederspristagare:

  • Emma Rosén, verksamhetschef Attendo i Mjölby
  • Åsa Lastra, enhetschef, Skaraborgs sjukhus
Hon är årets bästa chef i vård och omsorg

Lena Mattsson

Guldkransen delas varje år ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för patienter/brukare och medarbetare. Syftet är att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg.

Årets jury består av Cissi Elwin – vd Chefakademin, Seila Mujic – vinnare av Guldkransen 2021, enhetschef Alvesta kommun, Peter Andersson – vård- och omsorgschef i Vårgårda kommun, Susanne Thorsell – styrelseledamot LiVO och Andrea Eriksson – docent, forskare i ledarskap på KTH.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>