Leverantören Cerner föreslår att SDV införs 2025
Hem HÄLSA Leverantören Cerner föreslår att SDV införs med start april 2025

Leverantören Cerner föreslår att SDV införs med start april 2025

Publicerat av: Redaktionen

I början av april skickade Region Skåne ett brev till Cerner, leverantören av Skånes digitala vårdsystem, med krav på förtydligande kring kritiska frågor för det fortsatta arbetet.

Cerner har nu kommit med ett svar där de bland annat förslår att SDV ska implementeras i Region Skåne med start april 2025.

– Vår leverantör visar i sitt brevsvar att de tagit vår oro på allvar. Nu måste vi analysera innehållet i svaret i detalj, säger Ingela Lidén, IT-direktör och avtalsansvarig för SDV i Region Skåne.

Vad gäller tidplanen har Cerner i sitt svar gett ett förslag på införande från och med april 2025.

– Utifrån de leveranstider Cerner anger är detta, ur deras perspektiv, inte orimligt. Men vi behöver så klart analysera förslaget både inom programmet och tillsammans med mottagande organisationer, säger Ingela Lidén.

De olösta frågorna och komplexiteten i många av dessa bidrar till att det sannolikt inte kommer att finnas en beslutad tidplan på plats förrän tidigast i höst.

Leverantören Cerner föreslår att SDV införs 2025

– Detta är förstås ytterst beklagligt för verksamheterna som behöver ett bättre digitalt stöd än vad de har idag för att kunna möta de stora utmaningar som finns inom hälso- och sjukvården, konstaterar Ingela Lidén.

Tidplanen påverkas även av det aktuella läget i hälso- och sjukvården. Redan under förra veckan fattades beslut om att vissa medarbetare som är utlånade till projektet från hälso- och sjukvården vid behov ska gå tillbaka till sina ordinarie tjänster från mitten av maj till mitten september.

– Bristen på personal i sommar visar med all tydlighet hur viktigt vårt projekt är och det är beklagligt att vi inte blir klara snabbare. Men nu måste vi hjälpas åt i det pressade bemanningsläge som råder. Sedan ska vi säkerställa ett system som stödjer personalen många år framöver, konstaterar Harald Roos, styrgruppsordförande SDV-programmet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>