Hem NYHETERCANCERVÅRD Moffitt Cancer Center, USA, väljer RayStation för dosplanering

Moffitt Cancer Center, USA, väljer RayStation för dosplanering

Publicerat av: Redaktionen

Moffitt Cancer Center i Tampa, Florida, USA, har valt RayStation som sitt primära dosplaneringssystem för alla behandlingstyper och kommer implementera RaySearchs olika avancerade funktionaliteter inom deras avdelning för strålbehandling.

Moffitt Cancer Center, USA, väljer RayStation för dosplanering 3Moffitt Cancer Center anses vara ett av de mest prominenta cancercentren i USA, och rankades som det sjätte bästa cancercentret 2016 vid den årliga rankingen från U.S. News & World Report.

Centret har nu valt RayStation efter en upphandling som avslutades under Q1 detta kalenderår. Efter noggrann testning och utvärdering av det kliniska teamet på centret, valdes RayStation baserat på dess bredd av avancerad funktionalitet samt sitt användarvänliga gränssnitt.

RayStation-ordern inkluderar flera avancerade funktioner som flermålsoptimering (MCO), fallback-planering, dose tracking och adaptiv planering. Moffitt har även omfattande kunskaper samt kliniska data relaterat till dosplanering med hjälp av artificiell intelligens, vilket de båda partnerna fortsättningsvis kommer att samarbeta kring.

Johan Löf, grundare och VD på RaySearch, säger: ”Moffitt Cancer Center är en prestigefull klinik och vi är mycket stolta över att ha blivit utvalda efter en noggrann och omfattande utvärdering. Vi ser fram emot att stödja dem i dess kliniska verksamhet, men även att samarbeta kring nya teknologier som kommer förbättra cancerbehandlingar generellt.”

Det totala ordervärdet uppgår till cirka 2,5 miljoner USD, varav huvuddelen intäktsförs under Q2 2019.

Om Moffitt Cancer Center

Moffitt Cancer Center grundades 1986 och är det enda National Cancer Institute (NCI)- utnämnda heltäckande cancercentret i Florida. Dessa center har uppvisat särskild styrka över alla discipliner av cancerforskning och utför aktiviteter inom utbildning och träning samt olika samhällsförbättrande åtgärder. Forskningsprogrammen fokuserar på cancerbiologi, evolution, epidemiologi, immunologi och utfall.

Om RaySearch

RaySearch är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för förbättrad cancerbehandling. Företaget marknadsför dosplaneringssystemet RayStation och nästa generations onkologiinformationssystem RayCare* över hela världen. Över 2 600 kliniker i fler än 65 länder använder RaySearchs mjukvara för att förbättra livet och behandlingsresultat för patienter. Företaget grundades 2000 och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003.

Om RayCare

RayCare är designat för att stödja de komplexa logistiska utmaningarna hos moderna cancerkliniker. Det representerar framtiden inom onkologiinformationssystem-tekniken och stödjer visionen om ett onkologiskt arbetsflöde. Många cancerpatienter får en kombination av behandlingstyper, och RayCare är designat för att reflektera det. RayCare kommer effektivt att koordinera aktiviteter inom strålbehandling, cellgiftsbehandling samt kirurgi, och erbjuder avancerade funktioner för klinisk resursoptimering, automatisering av arbetsflöden och adaptiv strålbehandling. RayCare utvecklas för morgondagens krav på avancerad analys och beslutsstöd.

Om RayStation

RayStation innehåller alla RaySearchs avancerade dosplaneringslösningar integrerade i ett flexibelt dosplaneringssystem. Det kombinerar unika lösningar som verktyg för flermålsoptimering, med fullt stöd för fyrdimensionell adaptiv strålterapi. Systemet omfattar även funktioner som RaySearchs marknadsledande algoritmer för optimering med IMRT och VMAT, samt noggranna dosberäkningsalgoritmer för strålbehandling med fotoner, elektroner, protoner och koljoner. Systemet bygger på de senaste principerna för mjukvaruarkitektur och har ett grafiskt användargränssnitt med utmärkt användarvänlighet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>