Möjlighet till körkort för dig som läser Vård- och omsorg på gymnasiet
Hem HÄLSA Möjlighet till B-körkort för dig som läser Vård- och omsorg på gymnasiet

Möjlighet till B-körkort för dig som läser Vård- och omsorg på gymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

Från och med hösten 2023 kommer det finnas möjlighet att få bidrag till B-körkort för elever som valt Vård– och omsorgsprogrammet.

Att ha körkort är en viktig aspekt för att vara attraktiv på arbetsmarknaden inom många yrken, däribland undersköterska.

För att skapa så goda förutsättningar som möjligt för alla elever på Vård- och omsorgsprogrammet att kunna få arbete direkt efter studenten möjliggörs nu för eleverna att kunna ta körkort som en del av utbildningen.

– Utbudet av jobbmöjligheter kommer att öka inom vård och omsorg de närmsta åren och då är personal med körkort en stor tillgång för oss, säger sektorchef Per Granath. Behovet av körkort inom hemtjänst och hemsjukvård är självklart och vi behöver vara mobila och flexibla och för att kunna tillgodose medborgarnas behov av vård- och omsorg. Att få nyutexaminerade studenter med körkort blir en stor resurs och möjliggör att man kan börja jobba med en gång.

Du som söker till Vård- och omsorgsprogrammet har alltså möjlighet att få ditt körkort betalt delvis som en del av din utbildning förutsatt att du fullföljer nedanstående kriterier:

  • Lägst betyg E i samtliga kurser i årskurs 1
  • Körkortsutbildningen bedrivs utanför skoltid
  • God närvaro i skola samt under APL
  • God representant för undersköterskeyrket

Möjlighet till körkort för dig som läser Vård- och omsorg på gymnasiet– Vård- och omsorgsprogrammet är en utbildning som erbjuder goda förutsättningar till jobb direkt efter studenten, säger yrkesläraren Åsa Vallin. Dels väljer man ett yrke där man verkligen gör skillnad i vardagen för så många människor, dels skapas förutsättningar för att kunna komma in på arbetsmarknaden snabbt efter studenten. Att vi nu kan erbjuda bidrag till ett körkort är ytterligare en bonus som vi är stolta över.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>