Nu tar vi nästa steg mot ett nytt ETEC vaccin
Hem HÄLSA Nu tar vi nästa steg mot ett nytt ETEC vaccin

Nu tar vi nästa steg mot ett nytt ETEC vaccin

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar vi rekryteringen till vår nästa studie.

Tillsammans med professor Anu Kantele vid Helsingfors universitet, professorerna Ann-Mari Svennerholm och Jan Holmgren från Göteborgs universitet och forskare från Johns Hopkins Nu tar vi nästa steg mot ett nytt ETEC vaccin 2University ska säkerheten och den kliniska effekten av vårt ETEC-vaccin testas i en placebokontrollerad fas IIb studie. Studien ska även utvärdera nya analysmetoder. Studien, som löper under minst ett år, ska göras på finska resenärer som ska resa till Benin i Afrika.

Vi kommer att rekrytera 800 resenärer i åldrarna 18-65 år, som kommer att resa i grupper om trettio åt gången för att spendera två veckor i Grand Popo i det finsk-afrikanska kulturcentrumet Villa Karo. Villa Karos grundare och ordförande, författaren Juha Vakkuri, har som målsättning att kulturcentret i Benin ska fördjupa kunnandet om Afrika i det finländska kulturlivet och stödja kulturutbyte.

I och med att finska läkemedelsverket FIMEA godkänt studieprotokollet kan vi nu starta rekryteringen till studien. I helgen kunde man i Finland största tidning, Helsingin Sanomat, läsa om studien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>