Prisbelönt innovation adderar tillgänglighet till hjärtspecialister
Hem HÄLSA Prisbelönt innovation adderar tillgänglighet till hjärtspecialister

Prisbelönt innovation adderar tillgänglighet till hjärtspecialister

Publicerat av: Redaktionen

Med Coala hjärtmonitor och app kan personer som har eller misstänker en hjärtsjukdom följa sitt hjärta genom självscreening.

Prisbelönt innovation adderar tillgänglighet till hjärtspecialister 2Sedan en tid tillbaka kan man även få direkt access och stöd av kardiologer via videosamtal på MediCheck.se. Samarbetet ger helt nya förutsättningar för kontroll och uppföljning av EKG och hjärtljud.

Prisbelönta Coala Heart Monitor är utvecklad för att hitta tecken på oregelbunden hjärtfrekvens såsom hjärtrusningar, förmaksflimmer, olika typer av arytmier och andra tecken på hjärtsjukdomar som klin­iskt skolad personal kan analysera med hjälp av inspelade EKG och hjärtljud, på distans i realtid.

Coala Heart Monitor utsågs vid Vitalis, Nordens ledande eHälsomässa i Göteborg, till vinnare av 2017 års eHealth Awards där motiveringen lyfte fram individfokus, patientengagemang och ökad livskvalitet. Coala använder sig av MediCheck som gör hjärtspecialister tillgängliga för direkt kontakt utan krav på remiss, för tillfällen då medicinska råd från specialistläkare behövs. Genom tillgången till en specialist för tolkning av EKG och hjärtljud skapas en trygghet i vardagen och underlättar regelbunden kontroll.

–Vi ser en stark efterfrågan på effektivare, digitala lösningar som möjliggör arytmiutredningar i vardagslivet. Det är viktigt att den som är orolig för sitt hjärta kan få specialisthjälp snabbt utan att placeras i vårdkö eller åsidosättas på annat sätt. I samband med mötet kan du som användare dessutom ge specialistläkaren tillgång till dina aktuella och historiska mätningar genom Coala Care, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och man väljer själv hjärtspecialist baserat på bland annat språk, erfarenhet och tillgänglighet.

– För oss är det självklart att personer själva får välja läkare för att det ska kännas tryggt och rätt. Det går även att få hjälp av samma läkare vid senare skeden, eller byta om man har nya önskemål, berättar Thomas Ehrengren, vd, MediCheck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>