RaySearch samarbetar med GE Healthcare för att förbättra dosplanering vid strålningsbehandling av cancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD RaySearch Laboratories AB samarbetar med GE Healthcare för att förbättra dosplanering vid strålningsbehandling av cancer

RaySearch Laboratories AB samarbetar med GE Healthcare för att förbättra dosplanering vid strålningsbehandling av cancer

Publicerat av: Redaktionen

RaySearch Laboratories AB (publ) är stolta över att kunna tillkännage ett samarbetsavtal med GE Healthcare, ett ledande globalt företag inom medicinteknik, diagnostik och digitala lösningar, för att utveckla en ny lösning för strålbehandlingssimulering och dosplanering som drar nytta av de senaste framstegen inom dosplaneringsteknologi.

Företagen strävar efter att kombinera RaySearchs avancerade dosplaneringssystem RayStation med GE Healthcares ledande simulatorsystem för multimodalitet (CT/MR/molekylära bilder) för att göra cancerbehandling snabbare och mer exakt.

Enligt US National Institutes of Health genomgår mer än 60 procent av alla cancerpatienter strålbehandling1, vilket kräver högkvalitativa bilder för att kunna fokusera exakt på tumören samtidigt som frisk vävnad skonas.

Precisionsbilder är grundläggande för att bestämma storlek, form och egenskaper hos tumörer och skilja på olika typer av frisk vävnad. En nyckelfråga för onkologer är den krångliga simuleringsprocessen och behovet av att navigera i flera system och arbetsflöden manuellt. Syftet med samarbetet är att förenkla denna process genom att möjliggöra vårdbeslut i simuleringsrummet.

GE Healthcare och RaySearch vill göra det möjligt för sjukhus och cancerkliniker att implementera ett integrerat arbetsflöde som kommer att optimera den kliniska planeringen och resultaten av behandlingen. I en bransch som strävar efter att automatisera strålbehandlingsprocessen inför ett ökande antal patienter och förbättrade strålbehandlingsprocedurer, arbetar GE Healthcare och RaySearch för att sammanföra kompletterande teknologier och lösningar som främjar innovation och förbättrar strålbehandling inom cancervården.

Jan Makela, vd och koncernchef, Imaging, GE Healthcare: ”GE Healthcare är glada över att samarbeta med RaySearch, då vi försöker förbättra precisionen vid vägledning inför planering och genomförande av strålbehandlingar. Cancervården kan bara förbättras om branschens olika aktörer samarbetar. Detta är ett av flera samarbeten som vi driver i syfte att förbättra för vårdgivare och patienter. Läkare menar att en av de största utmaningarna är att navigera i flera system för att få en tydlig bild av var cancercellerna finns. För att hjälpa till med detta arbetar vi med att hitta lösningar och teknologier inom strålbehandling som kompletterar varandra.”

RaySearch samarbetar med GE Healthcare för att förbättra dosplanering vid strålningsbehandling av cancer

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories: ”Mjukvara har en enorm potential och är nu drivkraften för innovation inom onkologi. Vi är mycket glada över att samarbeta med en stor partner som GE Healthcare, en av de största aktörerna inom precisionsinriktad vård, för att föra ut vetenskapliga framsteg till den kliniska världen. Våra produkter stödjer redan hundratals kliniker över hela världen i kampen mot cancer.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>