Södersjukhuset i stabsläge för att säkerställa antalet vårdplatser
Hem ANNONS Södersjukhuset är nu i stabsläge för att säkerställa antalet vårdplatser

Södersjukhuset är nu i stabsläge för att säkerställa antalet vårdplatser

Publicerat av: Redaktionen

Södersjukhuset är sedan den 14 december i stabsläge på grund av den mycket ansträngda vårdplatssituationen och ett ökat antal sökande till akutmottagningen.

Anledningen är att många just nu söker vård på grund av influensa, covid-19 och på grund av halkolyckor.

Situationen är liknande vid de andra akutsjukhusen i regionen.

– Stabsläge är en av de åtgärder vi har att sätta in när läget är ansträngt och det innebär att vi säkerställer att sjukhuset har tillräckligt med resurser för att hantera den ökade belastningen. Om det inte räcker har vi möjlighet att ta till kraftfullare åtgärder, säger Mikael Runsiö, vd för Södersjukhuset.

Södersjukhuset i stabsläge för att säkerställa antalet vårdplatserUnder stabsläget samlas alla viktiga funktioner på sjukhuset regelbundet i en lokal särskild sjukvårdsledning (LSSL) för att hitta lösningar på olika frågor. Stabsläge innebär också att man noga följer utvecklingen för att kunna sätta in åtgärder i tid. Exempel på åtgärder är att se till att sjukhuset har tillräckligt med vårdplatser och att kalla in extra personal vid behov.

– Den rådande situationen är oroande inför kommande helger men vi gör allt vi kan för att alltid erbjuda den bästa tänkbara sjukvården, även när läget är ansträngt.

Prioriterade åtgärder under stabsläget:

1. Extra ronder i samtliga verksamheter för att prioritera möjliga utskrivningar.
2. Alla tillgängliga vårdplatser öppnas för att bereda plats för akut sjuka patienter.
3. Alla verksamheter på sjukhuset uppmanas att hjälpa till att avlasta akuten när många patienter väntar på inläggning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>