Skåne öppnar för bokning av dos tre för alla vuxna som vaccinerades för mer än sex månader sedan
Hem COVID-19 Den 20 december Skåne öppnar för bokning av dos tre för alla vuxna som vaccinerades för mer än sex månader sedan

Den 20 december Skåne öppnar för bokning av dos tre för alla vuxna som vaccinerades för mer än sex månader sedan

Publicerat av: Redaktionen

På måndag den 20 december blir det möjligt för alla över 18 år att boka tid för den tredje dosen covidvaccin.

Förutsättningen är att det har gått minst sex månader sedan dos två.

– Det känns bra att vi nu kan erbjuda den tredje dosen till alla vuxna skåningar som kan boka om det gått minst sex månader sedan dos två. Det är oerhört viktigt att vi alla vaccinerar oss så snart det blir vår tur. Det är vårt bästa skydd när smittan nu åter ökar i samhället, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare i Region Skåne.

Bokning görs enklast via 1177.se, där man också hittar en översikt av samtliga lediga tider som finns i Skåne. Det går att boka sig var man vill där det finns en ledig tid: på vaccinationsmottagning på sjukhus eller valfri vårdcentral.

Sex månaders intervall mellan dos två och tre

Skåne öppnar för bokning av dos tre för alla vuxna som vaccinerades för mer än sex månader sedanEn förutsättning för att kunna få en tredje dos är att det gått minst sex månader sedan man fick dos två.

– För att vi ska kunna säkra tillgång till vaccin är det viktigt att alla respekterar dosintervallet. Man kan tidigast boka sin tid om det gått sex månader sedan förra dosen, säger Maria Landgren.

Undantaget är personer över 65 år som kan få sin tredje dos redan efter fem månader.

Riskgrupper och 60 + får redan dos tre

Redan nu är bokningen öppen för alla över 60 år. Och de som tillhör en medicinsk riskgrupp blir sedan en tid tillbaka kallade av sin vårdcentral eller sjukhusmottagning. Den som inte redan har fått en kallelse, kan själv boka tid via 1177.se.

För de som inte har möjlighet att boka via 1177.se går det bra att boka via sin vårdcentral.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19 – 1177 Vårdguiden

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>