Södersjukhuset inviger intermediärvårdplatser för neuropatienter
Hem HÄLSA Södersjukhuset inviger intermediärvårdplatser för patienter med neurologiska diagnoser

Södersjukhuset inviger intermediärvårdplatser för patienter med neurologiska diagnoser

Publicerat av: Redaktionen

Den 7 februari invigde internmedicin på Södersjukhuset fyra nybyggda vårdplatser för patienter med neurologiska diagnoser på den nya NIMA-enheten.

Sjukhuset har bedrivit intermediärvård med neurologisk inriktning sedan 2016 men vårdplatserna har varit reserverade för neurokirurgiska patienter från Karolinska universitetssjukhuset.
Nu breddas uppdraget och NIMA blir en avlastning för akutmottagningen och intensivvården på sjukhuset.

Som en del av nätverksprojektet mellan sjukhusen i regionen kommer Södersjukhusets nyinvigda NIMA-platser att vårda patienter med exempelvis hjärnskador, olika typer av blödningar och andra neurologiska diagnoser som kommit till sjukhuset via akuten eller som har vårdats på IVA.

– Det känns fantastiskt att vi från och med nu kommer att kunna ta emot patienter från Karolinska efter neurokirurgisk vård och samtidigt avlasta intensiven på SöS när det gäller svårt sjuka neurologiska patienter. De patienter som kommer till NIMA är för friska för intensivvård men för sjuka för att vårdas på en vanlig vårdplats, säger Magda Eriksson, enhetsledare på NAVE/NIMA.

Av de totalt fyra nybyggda vårdplatserna kommer två vara reserverade för patienter från Karolinska och resterande för neurologiska patienter från intensivvården på Sös.

På NIMA, som har tätare bemanning, förbereds patienterna för vård på en vanlig vårdavdelning så att steget mellan intensivvård och vårdavdelning eller rehab inte ska vara så stort.

Södersjukhuset inviger intermediärvårdplatser för neuropatienter– Våra nya NIMA-platser är helt nybyggda och optimerade för den här typen av vård. Lokalen har försetts med bättre ventilation, högre syrgasflöden och bättre möjligheter till övervakning, vilket stärker patientsäkerheten och vårdkvaliteten. Arbetsmiljön blir också bättre, det blir lättare för medarbetarna att arbeta kring patienten och lokalerna är anpassade för verksamheten, säger Oana Romanitan, tf verksamhetsområdeschef för internmedicin.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>