Välkommen Olink, ny medlem i Swecare
Hem HÄLSA Ny medlem i Swecare, Olink!

Ny medlem i Swecare, Olink!

Publicerat av: Redaktionen

Vad ser en av våra nyaste medlemmar, Olink, ett globalt Uppsalaföretag, som arbetar med teknologi inom precisionsmedicin för möjligheter under hösten 2022 och varför blev de medlemmar i Swecare?

Vi frågar Andrea Ballagi, Vice President Sales and Marketing!

Berätta lite mer om dig själv!

Jag har varit på Olink i över 9 år och brinner verkligen för det vi gör på Olink.’

Vi är ett företag där de anställda är med och bidrar till den positiva utvecklingen. Att kunna påverka sjukvården och kunna jobba nära forskningsvärlden är fantastiskt spännande. Jag arbetar som Vice President Sales and Marketing på Olink men är utbildad läkare i grunden. Uppvuxen i Ungern och har bott i Schweiz och Sverige som längst.

Varför valde ni att bli medlem?

Det enkla svaret är – vi är ett av de mest spännande life science bolag som finns och det skulle vara konstigt att inte vara med i Swecare. Vi vill vara en del av det svenska varumärket och Swecare ger oss just den möjligheten att kunna visa att vi är en aktiv och viktig aktör i den svenska life science sektorn. Ju större och mer inflytelserika vi blir desto mer kan vi påverka. Vi vill vara med och sätta Sverige på kartan och det går i led med Swecares sätt att arbeta med sina medlemmar. Olink har snabbt blivit ett globalt företag med sin bas i Sverige, där vi har våra rötter. Vi vill satsa på att ta mer plats och bygga ut vår verksamhet.
Jag vill lägga till att Swecares aktivitet under Expo 2020 Dubai i februari var mycket viktig för oss och även uppföljningsresan i mars. De internationella kontakterna som vi kan skapa via Swecare är otroligt värdefulla. Jag kommer också ihåg en resa till Qatar som Swecare ordnade för några år sedan. Likaså den var värdefull. Resorna som ni ordnar är alltid väldigt trevliga med bra program där man får bra utbyte på den marknad man besöker.

Vad arbetar ert företag/organisation med?

Vi arbetar med att bättre förstå human biologi för att kunna ta fram precisions medicin det vill säga bättre läkemedel, snabbare och billigare, även underlätta i diagnosticering och behandling av patienter i framtiden. Vår teknik kan hjälpa vården att vara proaktiv i stället för reaktiv.

På vilka marknader finns ni idag?

Vi har idag en mycket stark position med en världsledande teknik, bred produktportfölj och världens mest etablerade läkemedelsbolag som våra kunder. Vi finns i tre huvudregioner, EMEA, Nordamerika och APAC, oftast nära till större Life Science kluster där man har möjligheter att bedriva innovativ forskning.
Vad ser du mest fram emot under hösten 2022?
Från den 1 januari, tog jag över APAC (Asia and Pacific) regionen. Den minsta men snabbast växande regionen. Så jag ser fram emot att kunna resa dit för affärsresor, träffa nya kollegor och nya kunder. Från Olinks perspektiv så firade vi 1 år på Nasdaqs i slutet på mars och vi ser fortsatt fram emot vår tillväxtsresa.

Välkommen Olink, ny medlem i Swecare

Olink Proteomics AB teknologi bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin, vilket möjliggör en fördjupad förståelse av bland annat sjukdomsprocesser och biologisk kunskap. Deras produkter används inom medicinska områden, som till exempel hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>