Teknik för hälsa och välmående blev 2015 års vinnare
Hem HÄLSA Teknik för hälsa och välmående blev 2015 års vinnare

Teknik för hälsa och välmående blev 2015 års vinnare

Publicerat av: Redaktionen

2015 var året som träningsarmband och smarta klockor slog igenom på allvar. För Media Markt blev produktkategorierna för wearbles och smarta hemmet de som växte mest sett till antal nya produkter. 2016 ser fortsatt positiv ut för dessa kategorier och antalet produkter inom det som kallas smarta hem förväntas växa ytterligare.

När Media Markt summerar teknikåret 2015 handlar det till stora delar om nya tekniska innovationer. Drönare, robotdammsugare, sensorer som påminner dig om att vattna blommor och smarta klockor och träningsarmband som hjälper dig att hålla formen. De starkast växande produktkategorierna var werables och uppkopplad teknik inom det som kallas smarta hem eller Internet of Things.klockor

– Det smarta hemmet och träningsrelaterad teknik har många pratat om länge och 2015 var året då den breda allmänheten på allvar började använda teknik såsom smarta klockor och wearables, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på Media Markt.

2015 – hälsans och välmåendets år
Under det föregående året slog såväl träningsarmband och smarta klockar igenom på riktigt. Det här var året då inte enbart teknikfreaks och hälsofantaster räknade steg, mätte puls och sömnkurvor eller fick notifikationer och svarade på meddelande direkt från handleden. Genom lanseringen av Apple Watch ökade Media Markt sin försäljning av smarta klockor med 300 procent. Under året breddades även utbudet av träningsarmband och fler leverantörer lanserade nya produkter i olika priskategorier vilket medförde en positiv försäljningstrend.

– I Sverige är vi den återförsäljare av hemelektronik som har störst utbud av uppkopplad ny smart teknik, vilket vi är oerhört stolta över, säger Tahero Nori, innovationschef på Media Markt.

2016 – det uppkopplade hemmets år
Under 2016 förväntas kategorin med ny smart teknik för hemmet fortsätta revolutionera vår vardag. Fler leverantörer kommer presentera uppkopplade produkter som gör att du kan styra och övervaka ditt hem på ett enklare sätt. Även VR-tekniken kommer att slå igenom bredare och skapa nya möjligheter för upplevelser och underhållning.

– På årets CES-mässa i Las Vegas var det tydligt att alla pratade om uppkopplade produkter och Internet of Things. För oss på Media Markt betyder det att vi kommer fortsätt att ta in unika och nya produkter som gör att vi kan erbjuda våra kunder ett brett utbud av den senaste tekniken, avslutar Tahero Nori.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>