Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Viktig satsning från regeringen på psykisk hälsa och personal

Viktig satsning från regeringen på psykisk hälsa och personal

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen offentliggjorde idag en stor satsning för att stärka svensk hälso- och sjukvård.

Viktig satsning från regeringen på psykisk hälsa och personal 2

Foto: Fredrik Hjerling

Det här innebär ett tillskott på 1,7 miljarder till vården i Region Stockholm.

-Det här pengar som bland annat går till att rusta vården för psykisk hälsa. Det är bra. Den växande psykiska ohälsan är en av de största utmaningar vi har i vår region, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare Region Stockholm.

Regeringens satsning är på totalt 9,4 miljarder. Medlen betalas ut genom överenskommelser mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Det beslutade regeringen på onsdagen.

Regeringen satsar 1,7 miljarder kronor för att stimulera utvecklingen inom området psykisk hälsa. Av dem går 265 miljoner till Region Stockholm.

– Miljöpartiet gick till val på att rusta vården för psykisk ohälsa. Den måste prioriteras lika högt som den fysiska. Människor som mår dåligt måste få hjälp i tid och hjälpen ska finnas nära. Det här ser regeringen och jag välkomnar att de prioriterar den psykiska hälsan, säger Tomas Eriksson (MP).

Regionerna får 3,2 miljarder till medarbetarna inom vården. Av dem går cirka 740 miljoner till Region Stockholm.

-Personalen är vårdens viktigaste resurs. Vi vet hur hårt de jobbar. Därför är det här en väldigt bra och viktig satsning av regeringen, säger Tomas Eriksson (MP).

Regeringen gör också en satsning på 2,4 miljarder till primärvården. Region Stockholm får 550 miljoner till god och nära vård.

-Region Stockholm har gjort en stor satsning på primärvården i vår senaste budget. Det finns en stor samsyn om att den nära vården måste stärkas. Det är bra att regeringen stärker vårt arbete här också, säger Tomas Eriksson (MP)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>