​Smart och interaktivt badrumsskåp – LifeMirror
Hem NYHETERFORSKNING ​Smart och interaktivt badrumsskåp – LifeMirror

​Smart och interaktivt badrumsskåp – LifeMirror

Publicerat av: Redaktionen

Smart och interaktivt badrumsskåp – LifeMirror

​Smart och interaktivt badrumsskåp - LifeMirror 1

Innovationen LifeMirror installerad i forsknings- och innovationslägenheten på Ängen

Nu finns det smarta och kommunikativa badrumsskåpet LifeMirror i forsknings-och innovationslägenheten på Ängen.

Bakom ena spegeln i skåpet finns en display som visar meddelanden och information till den boende/användaren. Meddelanden, påminnelser och frågor skräddarsys genom ett eget utvecklat internetbaserat program. Användaren kvitterar frågor genom en ja- respektive nej-funktion. En sms-funktion möjliggör ett automtiskt meddelande till närmast anhörig.

LifeMirror har under hösten 2017och våren 2018 testats och färdigutvecklats till version 1.0 hemma hos fyra personer i ett av Örebro kommuns trygghetsboenden tillsammans med anhöriga samt aktivitetsvärdarna på boendet. Forskaren Ella Kolkowska från Handelshögskolan vid Örebro universitet har varit med och intervjuat alla målgrupper för bästa användbarheten samt integritetsfrågor.

Per Anderberg och hans kollega Randy Johnson från Noraföretaget Digital Signs Nordic AB och QEM Consulting AB står bakom LifeMirror.

– Testet har varit helt avgörande för att färdigutveckla vår första version av LifeMirror. Möjligheten att med riktiga användare få testa vår idé på riktigt har varit ovärderlig. Den feedback som vi fått under testet har varit de viktigaste pusselbitarna. Ett stort tack även till Örebro Kommun, Ella Kolkowska från Örebro universitet och Alfred Nobel Science Park för ett mycket bra samarbete, säger Per Anderberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>