Praktikertjänst och Lidingöloppet i nytt samarbete
Hem HÄLSA Praktikertjänst och Lidingöloppet i nytt samarbete

Praktikertjänst och Lidingöloppet i nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Praktikertjänst går in som partner till världens största terränglopp.

Det innebär att Lidingöloppet får hjälp att utveckla säkerheten ytterligare kring eventet med fokus på läkarvården under loppet.

– Det är oerhört positivt för Lidingöloppet att vi nu kan presentera ett av de absolut mest etablerade varumärken inom vårdsektorn som avsändare för Lidingöloppets sjukvård. Lidingöloppet har genom åren arbetat fram en väldigt omfattande och väl fungerande lidningöloppetsjukvårdsorganisation som nu kommer att kunna utvecklas ytterligare. Genom samarbetet med Praktikertjänst tar Lidingöloppet ännu ett steg för att våra deltagare och besökare ska känna sig trygga, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Samarbetet innebär i praktiken att Praktikertjänst agerar som avsändare för Lidingöloppets totala sjukvårdsorganisation med speciell fokus på läkarvården på plats. Lidingöloppet har fortfarande ansvaret för sjukvården men får hjälp och stöd att utveckla och säkra eventet. Avtalet sträcker sig inledningsvis över två år.

Praktikertjänst är Sveriges största privata vårdkoncern med fler än 9 000 medarbetare och 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Lidingöloppet – som ingår i En Svenska Klassiker – lockar löpare från hela världen på såväl elit- som motionärssidan.

– Vi är stolta och glada över förtroendet att få vidareutveckla Lidingöloppets sjukvårdsorganisation och leda vårdinsatsen under hösthelgens lopp. Praktikertjänst har många engagerade läkare, sköterskor och fysioterapeuter och vi kommer att finnas på plats för att ge råd om förebyggande hälsa och hjälpa löpare i behov av vård, säger Johan Fredriksson, VD Praktikertjänst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>