Hacettepe University Hospitals i Turkiet väljer RayStation
Hem NYHETERCANCERVÅRD Hacettepe University Hospitals i Turkiet väljer RayStation

Hacettepe University Hospitals i Turkiet väljer RayStation

Publicerat av: Redaktionen

Hacettepe University Hospitals, en ledande universitetssjukhusgrupp i Turkiet, har valt RayStation som sitt dosplaneringssystem.

Avdelningen för strålonkologi vid Hacettepe är ett av de mest teknologiskt avancerade centren i Europa/Asien, med utrustning som bland annat omfattar linjäracceleratorer, CyberKnife, brachyterapi och 4D-CT-bildtagningsutrustning från Varian och Elekta.  IT-Hälsa.se Ordern kom via Oncotech Medical Systems, RaySearchs distributionspartner i Turkiet. Konfigurationen omfattar två kliniska arbetsstationer och två kontureringsstationer, och funktionerna ska omfatta 3D-CRT, VMAT, IMRT, backup-planering, deformerbar registrering och flermålsoptimering. Installationen ska enligt planerna äga rum under hösten 2016.

Hacettepe University Hospitals har som mål att skapa ett integrerat strålterapicenter som ska gå i bräschen för att tillhandahålla avancerad cancerbehandling. Ett viktigt steg för att uppnå detta är att samla det breda utbudet av behandlingsteknologi under ett enda dosplaneringssystem. RayStation gör det möjligt genom sin stora flexibilitet och stödet för de allra senaste behandlingsteknikerna och -maskinerna.

Professor Gokhan Ozyigit, chef för avdelningen för strålonkologi på Hacettepe University Hospitals, säger: ”Inom strålbehandlingsområdet tenderar man att fokusera på behandlingsmaskiner snarare än mjukvara. Jag anser att vi för patienternas skull måste byta fokus. RayStation blir vår grundläggande plattform för olika typer av strålbehandlingsmaskiner. De unika och avancerade funktionerna i det här kraftfulla verktyget kommer att möjliggöra en maskinoberoende miljö och ge oss en ny metod och inriktning för strålterapins framtid.”

Mecit Canbolat, VD för Oncotech Medical Systems, säger: ”Hacettepe University Hospitals är en av de mest välkända av liknande anläggningar i Turkiet och en ledande innovatör inom strålterapi. RayStation passar perfekt till en avdelning som måste konsolidera ett flertal olika maskiner. Det här samarbetet kommer att hjälpa oss att förbättra vårdkvaliteten för patienterna och borde vara en inspiration för andra kliniker.”

Johan Löf, VD för RaySearch, säger: ”Vi har designat RayStation för att den ska tillgodose behoven hos ledande kliniker som Hacettepe University Hospitals, som arbetar med avancerade tekniker och som ofta har system från olika leverantörer. I dag är det mjukvaran som driver innovationen framåt inom strålterapin, och RayStation ligger i framkant i den här utvecklingen. Det hjälper till att bana väg för nya behandlingsmöjligheter, och erbjuder bästa möjliga användarerfarenhet till läkarna.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>