60 procent av länets förare inom serviceresor är nu certifierade
Hem HÄLSA 60 procent av länets förare inom serviceresor är nu certifierade

60 procent av länets förare inom serviceresor är nu certifierade

Publicerat av: Redaktionen

I november 2015 startade Länstrafiken processen med att utbilda och certifiera de förare som kör Serviceresor i Örebro län. Syftet med förarcertifieringen är att succesivt höja kvalitén på länets Serviceresor.

Nu har målet för 2016 nåtts – 60 procent av länets ca 500 förare är nu certifierade.60 procent av länets förare inom serviceresor är nu certifierade 2

För att bli en certifierad förare inom Serviceresor krävs det att man deltar på en förarcertifieringsutbildning och gör ett teoretiskt prov med godkänt resultat. Utbildningen är framtagen av branchorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Genom utbildningen får förarna bland annat kunskaper i:

  • Hur de ska bemöta och hjälpa kunder med olika typer av funktionsnedsättningar
  • Hur de skapar en trygg och säker upplevelse för kunden under resan
  • Hur viktigt det är att utföra transporterna på ett trafiksäkert sätt

– Förarna är väldigt positiva till utbildningen och ser den som väldigt viktig. Vi får också höra mycket positivt från våra kunder i olika forum, de upplever att kvalitén på servicen går mot en förbättring, säger Tex Kihlström, chef för Serviceresor på Länstrafiken Örebro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>