Antaros Medical ansluter till GoCo House och det växande life science klustret
Hem HÄLSA Antaros Medical AB väljer GoCo House och det växande life science klustret

Antaros Medical AB väljer GoCo House och det växande life science klustret

Publicerat av: Redaktionen

GoCo House fortsätter att fyllas med nytänkande bolag och verksamheter.

Nu står det klart att Antaros Medical AB väljer GoCo House som huvudkontor för sin fortsätta tillväxtresa.

Bolaget specialiserar sig på bildbehandlingsmetoder för kliniska studier inom läkemedelsutveckling med särskild inriktning på kardiorenala och metabola sjukdomar.

Tillsammans med dotterbolaget i USA satsar nu Antaros Medical på fortsatt expansion på den internationella marknaden.

Om bara några veckor slår dörrarna upp till GoCo House, navet i GoCo Health Innovation City med 21 000 kvm kontor och sociala ytor som ska driva utveckling inom svensk hälsoinnovation. Flera branschledande bolag har tidigare annonserats som hyresgäster och nu ansluter även Antaros Medical till klustret.

– Vi satsar mycket på innovation och R&D och ser ett stort värde i den kreativa och dynamiska miljö som GoCo bygger på. Vi fick en viktig start i BioVentureHub, som vi nu växt ur, och ser fram emot att bygga vidare på detta ekosystem i GoCo Health Innovation City. Vi verkar på en global marknad men ett starkt lokalt fäste tror jag är viktigt för att attrahera rätt kompetens och för innovationsutveckling. Vi har haft en stark tillväxt sedan starten och ser nu fram emot att fortsätta tillväxtresan från GoCo, säger Christina Moberg, VP Strategy & Marketing på Antaros Medical.

Antaros Medical grundades i Göteborg för snart tio år sedan och samarbetar idag med läkemedelsbolag runtom i världen. Bolaget har etablerat sig som en nyskapande aktör inom bildanalys för att studera hur läkemedel fungerar på organnivå. Genom avancerade bildanalyser förser Antaros Medical läkemedelsindustrin med tidiga insikter och viktigt beslutsunderlag för kliniska studier som ligger till vidare grund för läkemedelsutveckling. I november går flytten från BioVentureHub och några hundra meter bort till GoCo House. ”Grannskapet och samarbetet de båda innovationsklusterna emellan bildar i sig en form av cirkulärt ekosystem för tillväxt inom life science”, menar Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

Antaros Medical ansluter till GoCo House och det växande life science klustret– Vi har ett jättebra samarbete med BioVentureHub där vi tillsammans verkar för att möjliggöra nya framsteg och långsiktigt bidra till en konkurrenskraftig life science-industri. Flera bolag går från hubben till GoCo vilket gör att hubben kan fyllas på med nya intressanta verksamheter. Vi är oerhört glada över att få välkomna Antaros Medical till GoCo House till hösten. De har gjort en imponerande resa och jag är övertygad om att den kommer fortsätta accelerera från det nya huvudkontoret på GoCo House, avslutar Jonas Obert.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>