AstraZeneca utökar 1-line lungcancer immunonkologiprogram möjligheter
Hem NYHETERCANCERVÅRD AstraZeneca utökar 1-line lungcancer immunonkologiprogram möjligheter

AstraZeneca utökar 1-line lungcancer immunonkologiprogram möjligheter

Publicerat av: Redaktionen

AstraZeneca idag ger en uppdatering på Immuno-Oncology (IO) sent skede kliniska utvecklingsprogrammet i 1: a-line icke-småcellig lungcancer (NSCLC), inklusive en förfining av fas III MYSTIC rättegång.

Den MYSTIC Studien var utformad för att utvärdera nyttan av AstraZeneca utökar 1-line lungcancer immunonkologiprogram möjligheter 2durvalumab monoterapi och durvalumab och tremelimumab (durva + treme) kombinationsterapi jämfört med standard-of-care (SoC) kemoterapi, med fokus på progressionsfri överlevnad (PFS).

Den mystiska studien kommer nu att utvärdera PFS och total överlevnad (OS) endpoints hos patienter med PDL1-uttryckande tumörer för både durvalumab monoterapi och kombinationen av durva + treme, liksom i ”alla hörn” för kombinationen av durva + treme, kontra SoC kemoterapi.

Medan fokus ligger kvar på att utforska fördelarna med durva + treme som kombinationsterapi, har bolaget uppdaterat ändpunkter Mystic prövning till att omfatta OS och PFS i durvalumab monoterapi. Detta bygger på den senaste interna och externa data, inklusive durvalumab starka effekt i monoterapi presenteras vid senaste medicinska möten, liksom stora möjligheter i konkurrensläge.

Den beräknade primära slutdatum hasbeen uppdateras för att återspegla både en ökning av patientrekrytering (som rapporterats i februari 2016 med införandet av OS som en co-primär endpoint) och händelsebaserad karaktär av försöket. Som ett resultat, bolaget räknar MYSTIC PFS data i mitten av 2017 och slut OS data senast 2018. MYSTIC vid omfattar också flera hemlig interimsanalyser för OS.

Dessutom, den pågående fas III NEPTUNE kommer försöket att utökas med lokala patienter för att stödja registreringsansökan av durva + treme kombinationsbehandling i Chinafor 1st-line NSCLC patienter utan att fördröja den förväntade OS dataavläsning i 2018 från den globala kohorten, som närmar sig full rekrytering . Bolaget har också inlett nya fas III- PEARL studie av durvalumab monoterapi jämfört SoC kemoterapi i 1: a-line NSCLC patienter vars tumörer uttrycker PD-L1. PEARL rättegång fokuserar på asiatiska länder, främst Kina, på grund av den höga förekomsten av icke-småcellig lungcancer i regionen.

Alla ändringar kommer att återspeglas i uppdateringar kliniska prövningar webbplatser, inklusive clinicaltrials.gov.

Sean Bohen, vice VD, Global Medicines Development och Chief Medical Officer på AstraZeneca, kommenterar: ”The Mystic försöks ändringar NEPTUNE rättegång expansion och initiering av nya PEARL prov är alla utformade för att öka våra möjligheter i 1: a-line NSCLC för IO -IO kombination liksom för IO monoterapi. Vi fortsätter att följa vetenskapen genom både interna och externa källor till förmån för patienter och ser fram emot att dela vår första centrala uppgifter i mitten av 2017. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>