Australiens största hudcancercentrum använder Sectras digitala patologilösning
Hem NYHETERCANCERVÅRD Australiens största hudcancercentrum använder Sectras digitala patologilösning

Australiens största hudcancercentrum använder Sectras digitala patologilösning

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har installerat sin mjukvara för digital patologi på Southern Sun Pathology som är Australiens största hudcancercentrum.

Australiens största hudcancercentrum använder Sectras digitala patologilösning

De blir bland de första i Australien att implementera ett digitalt arbetsflöde inom klinisk patologi.

Digitaliseringen gör det möjligt att dela resurser, kompetens och bilder effektivare för att på så vis kunna göra cancervården än bättre.

– För att verkligen dra nytta av fördelarna med digital patologi ville vi ha något mer än bara en bildvisare. Sectras lösning ger oss en robust, leverantörsneutral och skalbar lösning som kommer hjälpa oss att nå våra ambitioner inom cancerdiagnostiken. Till exempel kan våra patologer nu granska vävnadsprover på distans och vi kan nyttja specialister på ett effektivare sätt, säger Paul Richard, vd för Southern Sun Pathology.

Southern Sun Pathology genomför cirka 130 000 undersökningar per år. Nyligen förvärvade de en vårdgivare på den australiensiska guldkusten som är specialiserad på histopatologi och cytologi, Helix Pathology, som utför cirka 30 000 undersökningar per år. Tack vare den nyinstallerade mjukvaran från Sectra kommer patologer som jobbar på de geografiskt skilda platserna ha möjlighet att granska och samarbeta kring fall på ett sätt som inte är möjligt vid användning av mikroskop och fysiska glas. Lösningen ger även patologerna verktyg som underlättar det dagliga arbetet och förenklar arbetsuppgifter som annars är manuella och tidskrävande.

Sectras leverantörsneutrala lösning gör det möjligt för verksamheter som har flera laboratorier att maximera nyttoeffekter utifrån ett finansiellt, operativt, kvalitetsmässigt och kliniskt perspektiv, säger Robert Pennisi, influenser inom digital patologi samt chefspatolog på Southern Sun Pathology och Helix Pathology.

Han fortsätter:
– Jag är verkligen glad över att gå över till den nya lösningen. I mitt arbete som patolog har jag nu digitala verktyg som gör det möjligt för mig att förbättra patientvården då jag kan genomföra rutinuppgifter både snabbare och med högre precision. Dessutom blir det enklare att samarbeta med kollegor kring komplexa fall. Det digitala arbetsflödet gör det också möjligt att samarbeta effektivare över geografiska gränser vilket leder till förbättringar för våra patienter.

Sectras lösning kommer integreras med befintliga laboratorieinformationssystem (LIS) hos Southern Sun Pathology och Helix Pathology. De kunde även fritt välja skannerleverantör i och med Sectras leverantörsneutrala förhållningssätt.

– Det här är en spännande period för oss på Southern Sun Pathology. Vi har alltid varit stolta över att vi pushar oss själva till att vara i teknikens framkant och nu har vi tagit ett stort steg inom digital patologi och behandling av hudcancer. Samarbetet med Sectra är en viktig del då det bidrar med stora fördelar till våra patologer och den vård vi erbjuder samtidigt som det för oss närmare våra ambitioner inom artificiell intelligens, säger Ian Katz, grundare av Southern Sun Pathology och patolog specialiserad på hudcancer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>