Sectra hjälper civila myndigheter och större företag att skydda digital kommunikation med kompletterande tjänst till existerande produkter
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Sectra hjälper civila myndigheter och större företag att skydda digital kommunikation med kompletterande tjänst till existerande produkter

Sectra hjälper civila myndigheter och större företag att skydda digital kommunikation med kompletterande tjänst till existerande produkter

Publicerat av: Redaktionen

Det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) kompletterar sitt erbjudande av säkra kommunikationssystem med en ny tjänst för säker digital kommunikation och samarbete på distans.

Sectra hjälper civila myndigheter och större företag att skydda digital kommunikation med kompletterande tjänst till existerande produkter

Tjänsten gör det möjligt för svenska civila myndigheter och större företag att kommunicera effektivare utan att göra avkall på säkerhetsnivån för mobil kommunikation mellan olika plattformar, såsom iPhone, Android, Windows och Mac.

Den nya tjänsten möjliggör såväl säkert tal som videokonferenser med hög säkerhet. Servrarna för tjänsten placeras i det land kunden finns och tillgodoser därför nationella säkerhetskrav och regler kopplade till var data hanteras och lagras.

–  I dag är det fler än de som arbetar med nationellt säkerhetsklassad kommunikation som hanterar skyddsvärd information. Inom civila myndigheter och större företag ser vi ett växande behov av en enkel och lättanvänd lösning för säker kommunikation och samarbete. Med den nya tjänsten får även dessa verksamheter en säker lösning utvecklad för deras behov och vardag, säger Simo Pykälistö, vd Sectra Communications.

Den nya tjänsten består av det schweiziska säkerhetsbolaget Wires app och tillhandahålls av Sectra som hanterar servern och dess infrastruktur inom Sverige i skyddsklassade lokaler och av säkerhetsgodkänd personal. Plattformen har stöd för både mobila och stationära enheter och har ett modernt gränssnitt med alla de funktioner som krävs för effektiv digital kommunikation och samarbete, såsom samtal, chatt, filöverföring och videokonferens.

Wire baseras på det kända och öppna säkerhetsprotokollet Signal, men är utformat för företags- och myndighetskunder som därmed har kontroll över sin miljö och alla användare av sitt system. Genom att använda tjänsten tillsammans med Sectras egna godkända lösningar för krypterad kommunikation på lägre nivåer uppnås en mycket hög säkerhet även för nationella säkerhetslösningar.

– Vi är mycket stolta över att vara partners till Sectra som är det ledande cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget i Norden, säger Morten Brøgger, vd för Wire. Det är en spännande del i arbetet att ge större företag och myndigheter en lösning för samarbete som skyddar kritisk kommunikation och garanterar datasäkerhet med end-to-end-kryptering och en säker infrastruktur, fortsätter Morten Brøgger.

Tjänsten kommer inledningsvis vara tillgänglig på den svenska marknaden men kommer med tiden att utvidgas till flera marknader.

– Vi har haft fokus på att hitta en fullgod och lättanvänd säker lösning för så många plattformar som möjligt. Multiplattformsupport, inklusive iOS, är något som efterfrågas av Sectras övriga kunder och nu kan det behovet tillfredsställas, säger Simo Pykälistö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>