Trygga Barnen vill arbeta för barn och ungas hälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Trygga Barnen vill stötta barn och ungas hälsa

Trygga Barnen vill stötta barn och ungas hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Barn och ungas hälsa är långt ifrån på topp.

Enligt Generation Peps senaste undersökning, Pep-rapporten 2022, är det endast 2 av 10 svenska barn och ungdomar som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag.

Trots att alla barn har rätt till hälsa påverkar barn och ungas livsvillkor möjligheterna till en hälsosam livsstil. Aldrig tidigare har det varit så viktigt att engagera sig för att främja rörelseglädje och hälsosamma kostvanor, för alla barn, som nu. Trygga Barnen blir nu en del av Generation Peps folkrörelse för att alla barn har rätt till hälsa, oavsett livsvillkor.

Trygga Barnen är en icke vinstdrivande stiftelse som stöttar barn och unga vuxna mellan 7-25 år som växer upp i hem med missbruk. Många av dessa barn riskerar att ha sämre möjligheter till ett aktivt och hälsosamt liv eftersom många får ta mycket ansvar hemma. Många har därför heller inte möjlighet att delta i idrotts- och föreningslivet.

Trygga Barnen erbjuder handfast stöd och anordnar kostnadsfria aktiviteter som främjar den fysiska och psykiska hälsan, tillsammans med trygga och nyktra vuxna.

-Vi vill engagera oss i Generation Pep för att alla barn ska ha samma möjligheter och jämlik hälsa. Alla barn ska få ta del av rörelseglädjes alla positiva effekter, såväl de fysiska som de psykiska, och få möjlighet att prova på olika fritidsaktiviteter, säger Paulina Gunnardo, sakkunnig på Stiftelsen Trygga Barnen.

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som funnits sedan år 2016. Tillsammans med bland andra Karolinska Institutet, Folkhälsomyndigheten och över 400 andra företag, organisationer och myndigheter arbetar Generation Pep för att skapa en folkrörelse för barn och ungas hälsa.

Trygga Barnen vill arbeta för barn och ungas hälsa

-Det är jättekul att Trygga Barnen väljer att vara med i vår folkrörelse för barn och ungas hälsa. Vi vet att detta är en utmaning som inte en ensam aktör kan lösa utan hela samhället måste kraftsamla, ju fler vi blir desto bättre kan vi jobba för våra barn och unga, det är bara tillsammans som vi kan få Sverige att må bättre, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>