Blodcentralen Sergel öppnar på Drottninggatan 27
Hem HÄLSA Blodcentralen Sergel öppnar på Drottninggatan 27 i Stockholm

Blodcentralen Sergel öppnar på Drottninggatan 27 i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Torsdag den 2 februari öppnar Blodcentralen Sergel på Drottninggatan 27.

Därmed får Region Stockholms blodgivare en central och lättillgänglig plats att besöka för att ge blod.

– Stockholm behöver fler blodgivare. På Blodcentralen Sergel får vi rymliga och moderna lokaler i ett centralt läge. Det finns många stora arbetsplatser runtom och det är lätt att ta sig hit med kommunala färdmedel. Här ser vi goda förutsättningar till att kunna rekrytera nya blodgivare och samtidigt behålla befintliga blodgivare, säger Monica Ritschard enhetschef för Blodcentralen Sergel.

Det är Blodcentralen Hötorget, som funnits på Sveavägen 20 sedan 2009 som flyttar till Drottninggatan. En vanlig vecka har det varit runt 300 personer som gett blod på Blodcentralen Hötorget. Blod är en färskvara och håller bara i sex veckor. Det kan inte tillverkas på konstgjord väg.

Blodcentralen Sergel öppnar på Drottninggatan 27–I Region Stockholm går det åt 100 liter blod per dygn. Mest blod går till personer som behandlas för cancer och kroniska sjukdomar. Blod används också vid operationer, förlossningar och olyckor. Stockholms sjukvård behöver fler blodgivare för att alltid ha blod tillgängligt till de som behöver. Blod räddar liv, säger Cecilia Holmström Jutell, projektledare inom kommunikation på Blodcentralen Stockholm.

För att kunna bli blodgivare behöver du vara mellan 18-60 år och frisk. Anmäl dig här: Bli blodgivare | geblod.nu

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>