Bräcke diakoni vårdcentral Nyhälsan får högt betyg av patienterna
Hem HÄLSA Bräcke diakoni vårdcentral Nyhälsan får nu högt betyg av patienterna

Bräcke diakoni vårdcentral Nyhälsan får nu högt betyg av patienterna

Publicerat av: Redaktionen

Patienterna ger Bräcke diakoni vårdcentral Nyhälsan högst betyg av alla vårdcentraler i Nässjö.

– Jag tror det ligger mycket i att vi försöker visa att vi vill göra det lilla extra för varje individ, säger Emma Olofsson, verksamhetschef på Bräcke vårdcentral Nyhälsan.

I den nationella patientenkäten, som görs varje år av Sveriges kommuner och regioner (SKR), får patienterna svara på frågor om hur de upplevt sina besök på vårdcentralen, det handlar bland annat om respekt, bemötande, delaktighet och involvering.

I årets enkät hamnar Nyhälsan i topp, bland vårdcentralerna i Nässjö tätort, när det gäller helhetsintrycket. Emma Olofsson tror att den familjära atmosfären är en del av framgångsreceptet.

– Vi har en bra arbetsplats med medarbetare som trivs, vilket bidrar till att det blir lättare att ge av sitt hjärta i alla möten, säger hon.

Oscar Ahlström, en av läkarna på Nyhälsan, håller med. Han lyfter också fram vikten av Bräcke diakonis grundläggande värderingar om ett medmänskligt samhälle. Han tror även att det är lättare att som medarbetare påverka och göra förändringar i en organisation som inte är toppstyrd.

Bräcke diakoni vårdcentral Nyhälsan får högt betyg av patienterna

Oscar Ahlström arbetar som läkare på Bräcke diakonis vårdcentral Nyhälsan.

På Nyhälsan har man bland annat jobbat intensivt med att patienterna ska ha en fast läkarkontakt och läkarbemanningen är stabil, vilket är en trygghet både för patienter och för medarbetarna.

– ­Alla är måna om patienterna, vi hjälps åt och bryr oss. Det handlar om vård med omtanke, säger Oscar Ahlström.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>