Bröstcancerförbundet väljer Django
Hem NYHETERCANCERVÅRD Bröstcancerförbundet väljer Django

Bröstcancerförbundet väljer Django

Publicerat av: Redaktionen

Smarta integrationer, en följsam struktur och en välkomnande digital upplevelse står i centrum när Bröstcancerförbundet lanserar nya sajter byggda i Wagtail/Django.

Bröstcancerförbundet väljer Django 2I februari 2018 valde Bröstcancerförbundet att samarbeta med digitalbyrån Fröjd för ett arbete med nya sajter för organisationens förbund och lokala föreningar. Idag lanseras sajterna för medlemmar och allmänhet. Bland nyheterna finns tekniska integrationer mot PayEx, spar och mot ett nytt CRM-system. Sajterna är byggda kring ett digitalt gåvoflöde där människor har möjlighet att skänka gåvor och hyllningsgåvor.

– Vi har lagt mycket fokus på de betalflöden och integrationer som gör sajten smidig och tillmötesgående för användaren, vilket vi har åstadkommit genom att välja en API-driven design med ett gränssnitt helt byggt i ReactJS. Förutom att Wagtail och Django tillåter oss att jobba helt API-drivet och förenklar avancerade integrationer så finns det ingen licenskostnad, vilket gör att den summan kan istället läggas på vidareutveckling av sajten i framtiden eller något annat som rör organisationen, säger Martin Sandström, Tech Lead på Fröjd.

Bröstcancerförbundets nya sajter är byggda i Wagtail/Django, ett ramverk som Fröjd ofta arbetar med tack vare dess användarvänlighet och flexibilitet.

Användargränssnittet är anpassat för att vara intuitivt och lättillgängligt, för att göra det redaktionella arbetet enkelt för alla lokala föreningar oberoende av kunskapsnivå sedan innan.

– Det känns väldigt kul att få jobba med en organisation med ett sådant viktigt mål som att sprida kunskap kring bröstcancer och även vara en hjälpande hand och ett stöd till dem som är drabbade eller anhöriga till drabbade, säger Carin Sundström, Client Director på Fröjd i en kommentar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>