Capacio och Sigma Technology ingår i samarbete för att få insikter i människors talang och potential med hjälp av dataanalys och hjärnvetskap
Hem NYHETERFORSKNING Capacio och Sigma Technology ingår i samarbete

Capacio och Sigma Technology ingår i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Sigma Technology Insight Solutions har inlett ett unikt samarbete med Capacio, ett techbolag inom life-science, där avancerad dataanalys används för att få insikter från kognitiva beteendedata.

Resultaten förväntas förbättra förståelsen för människors talang och potential inom rekrytering, introduktion och kompetensförsörjning med minst 20%.

Det första samarbetet har också blivit ett av projekten för SAS Institute Global Hackathon.

Baserat på världsledande neurovetenskap har Capacios team av hjärn- och neurovetenskapsforskare utvecklat en digital självbetjäningsplattform med ledande hjärnbaserade bedömningar och rapporter som utvärderar och visualiserar exekutiv funktion (Executive Functioning). De kognitiva bedömningarna mäter alla relevanta förmågor att hantera olika enkla och komplexa uppgifter och utmaningar i en ständigt föränderlig miljö.

Capacio och Sigma Technology ingår i samarbete för att få insikter i människors talang och potential med hjälp av dataanalys och hjärnvetskap

Robert Åberg, Sigma Technology Insight Solutions, och Anders Norén, Capacio

Pilotprojektet mellan Sigma Technology och Capacio syftar till att identifiera prediktiva index och beteendeprofiler som kan användas för att förbättra matchningen mellan sökande och roller i rekryteringsprocessen samt den personliga utvecklingen av individer, team eller till och med hela organisationer. Den första fasen baseras på att korrelera en stor mängd kognitiva data med varandra och med andra parametrar, inklusive socioekonomiska data.

– Vi är mycket stolta över att få samarbeta med Capacio och se hur kombinationen av dataanalys och visualisering samt modern hjärnforskning och neurovetenskap kan skapa värde för kunder, ge dem bättre förståelse för mänskligt beteende och insikter i hur organisationer kan skapa välfungerande team. Vi är dessutom mycket glada att återigen fått möjligheten att ställa upp som deltagare i SAS Hackaton, nu i kategorin inom vård och life science där vi kan se hur innovativa teknologier kan skapa bättre hälsoförutsättningar, säger Robert Åberg, VD på Sigma Technology Insight Solutions.

I projektet för SAS-hackathon kombinerar Capacio och Sigma Technology kognitiv neurovetenskap med avancerad dataanalys och visualisering med hjälp av SAS Viya-plattformen. SAS Global Hackathon ägde rum mellan den 15 mars och 12 april, och vinnande laget kommer att avslöjas under den officiella ceremonin den 1 juni. Detta är tredje gången Sigma Technology-teamet deltar i hackathonen.

– Capacio strävar att digitalisera och demokratisera psykologprocessen, från mätning och profilering till återkoppling och personalomsättning i praktiken. Genom att tillämpa avancerad dataanalys och visualisering på kognitiv neurovetenskap och evidensbaserade mätverktyg vill Capacio bidra med djupare förståelse för individers dynamiska fungerande och medfödda, hittills osynliga förmågor, talanger och potential. Syftet med projektet är även att skapa lättbegripliga och användbara beteende- och prestationsprofiler som kan hjälpa företag, organisationer och rekryterare att få en skarpare prediktion, urval, matchning för teambygge, samverkan och ledarskap genom att identifiera rätt person för rätt plats med rätt förutsättningar, säger Anders Norén, VD Capacio. Han fortsätter:

– Vi är oerhört glada för samarbetet med Sigma Technology, där vi nu har fått en partner med en extremt stark förmåga inom avancerad dataanalys, vilket krävs för att vi ska kunna realisera vår målsättning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>