Dags att hämta Region Dalarnas Hälsoalmanacka 2024
Hem äldreomsorg Dags att hämta Region Dalarnas Hälsoalmanacka 2024

Dags att hämta Region Dalarnas Hälsoalmanacka 2024

Publicerat av: Redaktionen

Från och med mitten av november kan invånare som är 65 år eller äldre hämta Region Dalarnas Hälsoalmanacka 2024 på länets vårdcentraler, tandvårdskliniker och lasarett. 

Hälsoalmanackan är ett återkommande och uppskattat inslag i vårt uppdrag att informera våra invånare om hälsa och vård” säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Region Dalarna.

Dags att hämta Region Dalarnas Hälsoalmanacka 2024För femte året i rad erbjuds hälsoalmanackan till Dalarnas seniorer. Almanackan innehåller bland annat tips och råd för att leva ett hälsosamt liv och om vad som kan göras vid sjukdom.

– Hälsoalmanackan är en del av Region Dalarnas förebyggande arbete och ett komplement till övriga kanaler för att nå ut med information till så många som möjligt i den äldre målgruppen, säger Henrik Pederby, kommunikationsdirektör.

Nytt för i år är att hälsoalmanackan även innehåller inslag om hemberedskap och husapotek för att bidra till att fler är förberedda i händelse av kris.

– Alla som kan bör ha en hemberedskap för att klara sig i en vecka utan samhällets hjälp vid en större kris. Detta för att samhällets hjälp först ska gå till dem som behöver den mest. Det handlar bland annat om att se över sitt husapotek och att ha medicin hemma för en månad. Genom att informera i hälsoalmanackan når vi ut med informationen brett till Dalarnas seniorer, säger Anders Nordahl, chef för avdelningen säkerhet, risk och beredskap.

Hälsoalmanackan, som är en del i Region Dalarnas uppdrag att ge invånare information om hälsa och vård, är framtagen av Region Dalarnas kommunikationsenhet, hälso- och sjukvård samt avdelningen för säkerhet, risk och beredskap.

Liksom tidigare år finns det ett begränsat antal hälsoalmanackor att hämta, först till kvarn gäller. Flest hälsoalmanackor finns på länets vårdcentraler, ett mindre antal finns att hämta på lasarett och tandvårdskliniker. Hos vissa vårdcentraler finns hälsoalmanackan redan att hämta, andra kommer att få en bit in i november.

Personer som inte kan besöka en vårdinrättning, till exempel den som har hemsjukvård, kommer att erbjudas hälsoalmanackan via mediciniskt ansvarig sjuksköterska.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>