Hem NYHETERCANCERVÅRD Devysers banbrytande NGS kit för ärftlig bröst- och äggstockscancer godkänt för diagnostiskt bruk i EU

Devysers banbrytande NGS kit för ärftlig bröst- och äggstockscancer godkänt för diagnostiskt bruk i EU

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska företaget Devyser som utvecklar genetiska tester lanserar ett diagnostiskt kit för mycket snabb analys av ärftlig bröst- och äggstockscancer (hereditary hereditary breast and ovarian cancer, (HBOC). Produkten är CE-märkt och därmed godkänd för diagnostiskt bruk i EU.

Devysers banbrytande NGS kit för ärftlig bröst- och äggstockscancer godkänt för diagnostiskt bruk i EU 2

Ulf Klangby Founding partner and CEO Devyser

Produkten är marknadens snabbaste och baseras på Devysers patenterade teknik för next generation sequencing (NGS)

Det svenska företaget Devyser som utvecklar genetiska tester lanserar ett diagnostiskt kit för mycket snabb analys av ärftlig bröst- och äggstockscancer (hereditary hereditary breast and ovarian cancer, (HBOC). Produkten är CE-märkt och därmed godkänd för diagnostiskt bruk i EU. Produkten är marknadens snabbaste och baseras på Devysers patenterade teknik för next generation sequencing (NGS). Den möjliggör snabb DNA-sekvensering av 12 gener med känd koppling till bröst- och äggstockscancer, och totalt 14 gener i kombination med Devysers kit för BRCA testning.

“När Covid-19-testning prioriterades över all annan molekylärdiagnostik under våren 2020 innebar det att tusentals andra patienters testresultat blev försenade och därmed även deras eventuella diagnos och behandling” säger Ulf Klangby, grundare och VD på Devyser. “När ordinarie testverksamhet nu återupptas har många laboratorier en stor testskuld att hantera. Mot denna bakgrund är vi stolta att kunna erbjuda ett mycket snabbt och användarvänligt diagnostiskt kit för ärftlig bröst- och äggstockscancer som ger laboratorier möjlighet att analysera stora volymer snabbt och leverera de kritiska testresultaten utan ytterligare fördröjning.” Devyser’s HBOC NGS kit är en komplett lösning som omfattar såväl reagenskit som mjukvara och är anpassad för storskalig rutindiagnostik. Den robusta produkten är enkel att implementera, använda och underhålla.

Devyser HBOC är marknadens snabbaste kit och har ett användarvänligt arbetsflöde med endast 45 minuters hands-on tid och 5 timmars total processtid i laboratoriet. Hela processen från prov till resultat tar endast 24 timmar. Devysers HBOC NGS är en av Devysers cancerdiagnostiska produkter och kompletterar företagets BRCA NGS kit, en produkt som möjliggör samtidig screening av BRCA1 och BRCA2 generna. Båda produkterna är CE-märkta och därmed godkända för diagnostiskt bruk i hela EU. De är också tillgängliga i hela världen via Devysers distributörsnätverk såväl som direktförsäljning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>