Hem NYHETER Allians för Skåne välkomnar utökad antikroppstestning

Allians för Skåne välkomnar utökad antikroppstestning

Publicerat av: Redaktionen

Från och med mitten av augusti kommer invånare i Skåne att erbjudas testning för antikroppar mot covid-19.

Allians för Skåne välkomnar utökad antikroppstestning 2

Region Skåne utökar antikroppstestningen

– Det är positivt att vi nu kan utöka antikroppstestningen i Skåne. Region Skåne har redan påbörjat antikroppstestning av hälso- och sjukvårdspersonal, men nu ger vi alla skåningar över 18 år möjlighet att testa ifall man har antikroppar för covid-19. Regionerna har ett tydligt uppdrag från regeringen att testa brett för antikroppar i befolkningen och nu levererar vi på det, säger Gilbert Tribo (L), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Region Skåne har slutit avtal med sex leverantörer som kommer att stå för provtagning och analys av provsvaren.

– Det har varit viktigt för oss att säkerställa att testningen kan genomföras på ett sätt så att den inte tar tid och resurser från den övriga sjukvården.

– Genom att upphandla tjänsterna för provtagning bidrar vi till att vårdcentralerna och sjukvården som helhet kan fokusera på att arbeta bort de köer och den vårdskuld som uppstått i Coronakrisens spår, säger Anna Mannfalk (M), förste vice ordförande i Hälso-och sjukvårdsnämnden.

Erbjudandet om antikroppstester kommer att finnas på ett antal orter över hela Skåne och gäller för folkbokförda i Skåne över 18 år. Egenavgiften är 200 kronor, enligt regionfullmäktiges beslut.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>