Diabetes uppmärksammas inför Världshälsodagen
Hem EVENEMANG Diabetes uppmärksammas inför Världshälsodagen

Diabetes uppmärksammas inför Världshälsodagen

Publicerat av: Redaktionen

Idag lever drygt 365.000 svenskar med diagnosen diabetes och enligt WHO:s beräkningar kommer antalet insjuknade att fortsätta öka.

Diabetes uppmärksammas inför Världshälsodagen 2För att uppmärksamma denna stora folksjukdom anordnar Diabetes Wellness Sverige och StorStockholms Diabetesförening en diabetsmässa den 6 april inför Världshälsodagen.

Alltför många människor tror att diabetes inte är något problem eftersom det finns insulin, men diabetes är en mycket allvarlig sjukdom som kan leda till svåra komplikationer som blindhet, hjärtsjukdomar, stroke, njurproblem och amputationer. Risken att drabbas av en hjärtattack är dubbelt så stor för en person med diabetes. Människor med diabetes har nämligen samma risk att få en hjärtattack som någon som redan haft en hjärtinfarkt. Det finns idag inget botemedel mot diabetes, men mycket forskning pågår, varav en hel del i Sverige.

Fredagen den 7 april firas Världshälsodagen runtom i hela världen. I Stockholm kommer Diabetes Wellness Sverige och Storstockholms Diabetesförening att uppmärksamma dagen genom en Diabetsmässa på Tensta Träff den 6 april. Klockan 16.00-19.00 erbjuder vi föreläsningar om diabetes, gratis blodsockertester och intressanta utställare.

Föreläsarnas program:

16.30-16.45 Dr. Linda Moris – Vad är diabetes?

17.00-17.20 Ann Fernholm – Om socker

17.45-18.00 Prof. Gunilla Westermark – Om Diabetesforskningen

18.15-18.30 Sara ”Diabeteskvinnan” Mobäck – Inspirationsföreläsning om livet med diabetes

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>