Dynamic Code framtidssäkrar med sparpaket
Hem NYHETERFORSKNING Dynamic Code framtidssäkrar nu med sparpaket

Dynamic Code framtidssäkrar nu med sparpaket

Publicerat av: Redaktionen

För att säkerställa att bolagets kassa räcker genom turbulenta tider och att resurserna används på bästa möjliga sätt genomför Dynamic Code nu ett sparpaket.

Ett 20-tal medarbetare berörs då bolaget ska fokusera på kärnverksamhet och plattformen för testverksamheten samtidigt som storleken anpassas till nuvarande omsättningsnivå.

Den digitala tillväxt inom vården vi såg under pandemin har bromsat in och ökar inte lika starkt som förväntat. Flera av de digitala vårdgivarna har det tufft och andra innovativa vårdbolag kämpar i ett klimat där det är svårt att få investeringar för tillväxt. Detta påverkar även Dynamic Code.

– Efterfrågan har av naturliga skäl minskat i takt med att pandemin ebbat ut. Nu anpassar vi bolagets kostym mer till nuvarande omsättningsnivå, säger Anne Kihlgren, grundare och ordförande för för Dynamic Code.

Dynamic Code framtidssäkrar med sparpaketDynamic Code har stark kassa efter tiden då bolaget var en viktig del av testningen under pandemin. Produktionsbehovet har, efter pandemin, drastiskt gått ned. För att säkerställa att kassan räcker längre kommer nu Dynamic Code att fokusera på färre saker men som leder till bolagets långsiktiga mål – att bli en naturlig del i vårdkedjan med bolagets tester och digitala diagnostikplattform för kommunikations och logistik.

Med det lagda sparpaketet pausas satsningen i Tyskland samtidigt som ett 20-tal medarbetare fördelade över olika avdelningar (men främst inom produktion) i bolaget sägs upp.

Fokus på kärnverksamhet och plattform

Dynamic Code och vårdaktörer ser nyttan med att patienten påbörjar sin vårdresa genom självprovtagning, och via ett säkert testsvar få bra efterföljande vård. Även om utvecklingen av den digitala diagnostiken ännu bara är i sin linda är Dynamic Codes fokus att satsa på ett antal kärnprodukter i portföljen samt den digitala diagnostikplattformen som kopplar ihop vårdgivare, patient och eventuell medicinering/apotek. Med ett knapptryck kan vårdgivaren få ut ett test via Dynamic Code till patienten som själv tar provet i hemmet och skickar in provet till lab för analys. Laboratoriesvaret går sedan in i vårdgivarens journalsystem inför patientens behandling och vård.

– Plattformen kan användas av både oss och andra aktörer och bedöms ha en stor potential i det nya vårdlandskapet där självprovtagning i hemmet och digitalisering är centralt. I det klimat som råder nu måste vi mycket tydligare fokusera våra resurser rätt, säger Anne Kihlgren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>