Egen närvaro i Sverige
Hem NYHETER Egen närvaro i Sverige

Egen närvaro i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Vendlets direktör, Peter Maindal, har länge haft en önskan om egen närvaro på den svenska marknaden.

”VENDLET-systemet har sålts av en distributör i Egen närvaro i Sverige 2Sverige under många år. Men vi vill att många fler svenskar ska få glädje av alla fördelarna med vårt mekaniska vändsystem för patienter. Samtidigt vill vi gärna säkerställa att våra kunder i Sverige får bättre service och support”, säger Peter Maindal. ”Det tror jag att vi kan uppnå när vi öppnar vår egen avdelning i Sverige.”

Bättre arbetsmiljö, bättre patientkomfort och effektivisering

VENDLET-systemet är ett danskutvecklat förflyttnings- och vändsystem som används vid vård och hantering av resurssvaga, sängliggande personer.

Det har gjorts många mätningar och studier av VENDLET-systemets effekter. Alla visar att användning av VENDLET-systemet ger vårdpersonalen en avsevärt bättre fysisk arbetsmiljö. Både länd och axlar/nacke avlastas. Systemets lugnande effekt på utåtagerande sängliggande personer har också stor betydelse för personalens arbetsmiljö.

Den sängliggande upplever ofta förbättrad komfort. Färre hårda beröringar och jämnt drag påverkar samtidigt vävnaden på ett mer skonsamt sätt. Det minskar risken för att tryckskador utvecklas.

Förflyttningen med VENDLET-systemet kan utföras av en person och den går snabbt jämfört med manuella system. Det gör det möjligt att effektivisera vården och frigöra resurser till andra uppgifter.

Mer än bara VENDLET-systemet

En annan viktig orsak till att Vendlet vill ha egen närvaro i Sverige är att företaget i dag har många andra produkter i sortimentet än själva VENDLET-systemet.

”Vårt mål är att vara ledande inom hjälpmedel för sängliggande personer. Därför har vi även utvecklat en serie positioneringskuddar och några mycket spännande tryckavlastande skum- och kombinationsmadrasser. Vi har också manuella förflyttningshjälpmedel och inkontinensprodukter som fungerar mycket bra tillsammans med VENDLET-systemet”, berättar Peter Maindal. ”Vårt fokusområde är sängliggande personer och det finns en stor synergi mellan våra produkter. Därför vill vi gärna kunna erbjuda kunderna i Sverige hela paketet.”

Öppnar under våren

Vendlet håller på att rekrytera personal till det nya svenska bolaget. Samtidigt letar företaget efter lämpliga lokaler. ”Jag räknar med att vi etablerar oss i Västra Götalandsregionen”, berättar Peter Maindal. ”Det förefaller optimalt i förhållande till befintliga kunder, befolkningstätheten och avståndet till Danmark.”

Vendlet planerar att öppna den 1 maj 2017, men du kan möta dem redan på Leva & Fungera i Göteborg den 4–6 april. ”Vi servar också redan nu befintliga kunder från vårt huvudkontor i Danmark. Lyckligtvis är det möjligt under en kortare period”, avslutar Peter Maindal.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>