De har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science
Hem NYHETERFORSKNING Envues teknologies har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science

Envues teknologies har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science

Publicerat av: Redaktionen

Med COVID-19 har hela världen fått inse vikten av att kunna studera biomolekyler för att effektivisera utvecklingen av nya vaccin och läkemedel snabbare och säkrare.

Envues teknologi möjliggör ett unikt sätt studera och analysera biomolekyler och har därför förmåga att spela en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science.

För forskning inom Life Science är studier och analyser av biomolekyler, såsom proteiner och DNA, avgörande för att kunna förstå sjukdomar och därmed utveckla nya läkemedel och vaccin. Problemet är att dessa kritiska biomolekyler befinner sig i nano-världen och är därför för små för att observera med våra ögon eller konventionella mikroskop. Därför åtföljs nuvarande metoder gällande biomolekyler flera svårigheter. En snabb teknik för att kunna studera biomolekylerna under helt naturliga förhållanden utan modifikationer och samtidigt kunna generera viktig information om biomolekylerna saknas därför.

Evenue Technologies är en utav tjugo idéer som tagit plats på Venture Cups årliga Topp20 lista av Sveriges bästa affärsidéer 2021.

De har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science

Med Envues unika kombination av hårdvara och mjukvara, i form av ett mikroskop och nanofluidiskt chip, erbjuds bioforskare ett enkelt tillvägagångssätt för att träda in i nanovärlden och studera biomolekyler. Deras patentsökta teknologi tillåter användarna att utforska biomolekyler utan några modifieringar för att undvika bias, för att kunna hitta livsviktiga upptäckter. Detta är nästa-generations optiska mikroskop teknologi för att studera livets grundstenar – biomolekylerna!

Bolaget grundades från väldigt stor nyfikenhet och kunskap om fysik som pekade på ett tekniken borde vara möjlig. Idéen möttes då av motstånd – att det inte skulle fungera…men X antal timmar, veckor, dagar, månader och år senare grundades bolaget Envue Technologies från ett samarbete mellan studenter från Chalmers Entreprenörskola och forskare från Christopher Langhammers grupp.

Vad är framtidsplanerna för bolgaet?
”Vi vill erbjuda forskare rätt verktyg för att förstå och analysera biomolekyler. De kommande åren är planen därför att accelerera bolaget genom att expandera teamet med kompetenser inom t.ex. sälj-, mjukvaru-, och produktutveckling för att kunna öka värdet för kunderna. Vi vill utveckla en användarvänlig produkt med skandinavisk kvalitet och design, med kunder både nationellt och internationellt.”

Pris: Topp20 – IDEA 2021 region väst.
Idé: Envue Technologies
Team:
Ellen Andréasson – Business Developer
David Albinsson – Tech Developer
Joachim Fritzsche – Co-founder & Board Member
Christoph Langhammer – Co-founder & Chairperson
Barbora Spackova – Co-founder

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>