Erik Selin blir ny ordförande i cancerbolaget Multi4 Medical AB
Hem NYHETERCANCERVÅRD Erik Selin blir den nya ordförande i cancerbolaget Multi4 Medical AB

Erik Selin blir den nya ordförande i cancerbolaget Multi4 Medical AB

Publicerat av: Redaktionen

Multi4 Medical har utvecklat och patenterat en världsunik automatisk teknik för cancerdiagnostik och behandling.

Det första instrumentet ska användas för behandling av urinblåsecancer och gör det möjligt att behandla canceråterfall på enbart 20 minuter vid patientens första besök på en vanlig mottagning.

Detta möjliggörs genom att det nya operationsinstrumentet är väldigt litet, multifunktionellt och kan användas på en vaken patient som kan gå hem direkt efteråt. Bolaget har erhållit betydande uppmärksamhet genom flera nationella och internationella utmärkelser och vann bla ”The start-up Company of the Year i Norden 2022”, Techarenan i konkurrens mot >900 andra bolag, “Quality Innovation Award” i hela världen i konkurrens mot >20 länder samt många andra priser.

Erik Selin blir ny ordförande i cancerbolaget Multi4 Medical AB

Erik Selin blir ny ordförande i cancerbolaget Multi4 Medical AB

– Jag har som investerare följt Multi4 Medical på nära håll och är både mycket nöjd och imponerad av utvecklingen, framgångarna och ledarskapet. Jag ser verkligen hur vi kommer att kunna ha en stor påverkan på cancervården och indirekt på hela samhället, vilket också är ett stort plus. Nu ser jag fram emot att ta bolaget mot marknaden, säger Erik Selin.

Erik Selin är idag bolagets näst största ägare.

– Jag är väldigt glad att Erik blir ordförande, hans engagemang hittills har varit väldigt värdefullt för bolaget gällande både snabba och strategiska beslut men även för mig som VD, att utvecklas i rollen och göra ett bra jobb. Jag ser fram emot att han leder styrelsen och finns nära oss operativt, säger Miden Melle-Hannah, VD och grundare av Multi4 Medical.

Multi4 Medicals styrelse utökas även med Ulf Rosén, ledande och välrenommerad företagsledare och entreprenör inom både Med Tech och Pharma.

-Ulf har en gedigen erfarenhet inom medicinteknik i allmänhet och urologi i synnerhet och har därutöver en affärsmässighet som kommer att bidra till bolagets fortsatta utveckling. Han är som både ägare och styrelsemedlem i Multi4 Medical av stor vikt för vårt arbete framåt, säger Miden Melle-Hannah, dubbelspecialistläkare i urologi och kirurgi och VD för bolaget.

Just nu förbereder bolaget för operationer på blåscancerpatienter på Urologkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg i en klinisk studie. RISE forskningsinstitut är utöver Sahlgrenska samarbetspartners i studien, med stöd av bla Vinnova, Swelife och Medtech4health.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>