Eurocine Vaccines inleder första studien med sitt HSV-2 vaccin
Hem NYHETERFORSKNING Eurocine Vaccines inleder sin första studien med sitt HSV-2 vaccin

Eurocine Vaccines inleder sin första studien med sitt HSV-2 vaccin

Publicerat av: Redaktionen

Som planerat har den första prekliniska studien inletts med Eurocine Vaccines egna vaccinkandidater mot Herpes simplexvirus typ 2, HSV-2.

 I studien kommer immunresponsen att jämföras mellan protein- respektive mRNA-baserat vaccin, med syfte att välja teknologi för den fortsatta utvecklingen.

Eurocine Vaccines inleder första studien med sitt HSV-2 vaccin

EV Protein vs mRNA

Studien kommer att genomföras i möss och vara klar under första kvartalet 2023. Resultaten kommer att ligga till grund för fortsatt optimering av formulering, administrering och dos för efterföljande studier,​ exempelvis i mars​vin, den mest lämpade djurmodellen för studier av HSV-2.

De samlade studiernas resultat, vaccinernas effekt och verkan, kommer sedan att vägas samman med övriga faktorer såsom komplexitet och kostnad vid tillverkning, re​nhet och hållbarhet med mera, innan ett beslut kommer att tas om vilken teknologi som den fortsatta utvecklingen av vaccinet skall baseras på.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>