Hem Nyheter Finsk innovation hjälper till i kampen mot Corona

Finsk innovation hjälper till i kampen mot Corona

Publicerat av: Redaktionen

Motståndsandning (RMT, Respiratory muscle training) med ånginhalation erbjuder en ny metod för att bekämpa Corona-virus.

Finsk innovation hjälper till i kampen mot Corona 4RMT kan stärka lungorna för att bättre motstå sjukdomen  och för att återhämta sig snabbare från den . God effekt kan nås redan efter fem dagars träning och förhindra de svåraste symptomen . Starkare andningsmuskler kan även underlätta vid andning med näsmask.

Enligt vetenskapliga fakta, kan luftfuktighet och temperatur försvaga virusets smittsamhet och därmed minska sjukligheten. SARS-CoV2 i nässekret har också visat sig vara känslig för omgivningens värme och fuktighet .

Andningsredskapet som utvecklats i Finland (Well02) kombinerar motståndsandning och ånginandning och är idealisk för rehabilitering av andningsorganen genom att stärka lungfunktionen. Den förbättrar också försvarsmekanismerna i andningsslemhinnan mot virus genom att öka temperaturen och luftfuktigheten i luftvägarna.

Den långsamma återhämtningen från sjukdomen orsakad av SARS-CoV2-viruset verkar ofta vara förknippad med lungdysfunktion, vilket kan ta upp till flera månader utan rehabilitering. Andningsrehabilitering har visat sig ge personer över 65 år, som återhämtar sig från infektion, signifikant förbättrad andningsfunktion, minskad ångest och ökad livskvalitet .

Studier visar att övningar med motståndsandning främjar återhämtning från lunginfektion vid covid-19. Det är speciellt viktigt med andningsträning för de som är i riskzonen, över 70 år, och för dem med en kronisk lungsjukdom som astma eller KOL . Snabbare återhämtning är också viktigt socioekonomiskt, eftersom sjukdomen inte bara orsakar mänskligt lidande, utan också en betydande ekonomisk förlust i form av sjukhusvistelser och sjukfrånvaro. Det beräknas att varje sjukdag kostar cirka 350 euro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>