Fitbit lanserar ny funktion för hälsosammare sömnvanor
Hem HÄLSA Fitbit lanserar ny funktion för hälsosammare sömnvanor

Fitbit lanserar ny funktion för hälsosammare sömnvanor

Publicerat av: Redaktionen

Fitbit lanserar idag en enklare väg mot hälsosammare sömnvanor genom sitt nya individuellt anpassade sömnverktyg framtaget i samarbete med ledande experter från Johns Hopkins, Stanford University och University of Arizona.

Den nya sömnfunktionen ska hjälpa användaren att inte bara få bättre sömnvanor, utan även att förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande överlag.

Fitbit, marknadsledande inom ”Connected health & fitness”, lanserar nu en enkel men ändå effektfull uppsättning av sömnverktyg för att hjälpa miljontals Fitbit-användare runt om i världen att förbättra sömnkvaliteten och sin övergripande hälsa. Sömn spelar en avgörande roll i hälsa och välbefinnande, från att skydda mot hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och fetma, till att öka fitpitneurokognitiva funktioner, mental hälsa och livslängd. Den nya sömnfunktionen är kompatibel med alla Fitbits aktivitetsmätare som spårar sömn och hjälper användaren att få ett mer konsekvent sömnmönster med hjälp av:
• Personliga sömnmål baserade på statistik över hur du sover för att uppnå den optimala mängden sömn varje natt.

• Skräddarsydda mål för sänggående och tid för uppvaknande för att etablera en god sömnkvalitet.

• Påminnelsenotiser om att hålla tidsplanen och en sömnhistorik som kartlägger dina framsteg.
Dessa verktyg är de första i en serie av nya sömnfunktioner som utvecklats i samarbete med Fitbits nya team av ledande sömnexperter som innefattar: Drs. Michael Grandner vid University of Arizona , Allison Siebern vid Stanford University, och Michael Smith vid Johns Hopkins University .
Fitbit-appen är en viktig del av Fitbit-plattformen som består av aktivitetsmätare, appar, sociala och motivationshöjande funktioner, rådgivning och personlig coaching. Den blir ständigt smartare och enklare att använda med funktioner som automatisk sömnmätning och möjligheter att följa sin hälsa och träning. Tillsammans kan Fitbits plattform hjälpa människor att göra beteendeförändringar för att bli mer aktiva, träna mer, äta smartare, mäta sin sömn och hantera sin vikt. Även om de flesta förstår hälsofördelarna och betydelsen av en god natts sömn kan det vara en utmaning att både få tillräckligt med sömntimmar (7 till 9 timmar) och att regelbundet gå och lägga sig samma tid varje kväll.
Enligt FitBits sömnexperter, är en konsekvent sömnrutin är en av de viktigaste saker som människor kan göra för att förbättra sömnen:
– Om du ständigt förändrar din sömnrutin, kan det ha samma effekt som att ge dig själv jetlag eftersom du ständigt förändrar din dygnsrytm och inre klocka, vilket på ett negativt sätt kan påverka din hälsa och välbefinnande. För att förbättra din fysiska prestation, mentala hälsa och kognitiva funktioner, bör du sträva efter att få tillräcklig mycket sömn varje natt och vara konsekvent med de tider du går och lägger dig samt stiger upp varje dag. Fitbits nya sömnschema är ett verktyg som gör det lättare för människor att se hur mycket sömn de faktiskt får i syfte att skapa en hälsosam rutin . Detta har potential att hjälpa miljontals människor runt om i världen att förbättra sömnen och det allmänna välbefinnandet, vilket verkligen är spännande, säger Michael Grandner, filosofie doctor vid University of Arizona.
Forskning har visat att tillräckligt med sömn på ett positivt sätt kan påverka hur mycket du orkar träna nästa dag och är avgörande för återhämtning efter träningen, eftersom den spelar en viktig roll i kroppens förmåga att reparera sig själv. Dessutom visar statistik från Fitbit också ett samband mellan konsekventa sovtider och dagliga aktiva minuter, särskilt för användare som går till sängs tidigt varje natt. Användare som sover i genomsnitt 7 till 9 timmar varje kväll har också ett lägre BMI än de som endast sover tre till fyra timmar per natt, medan de som är överviktiga eller lider av fetma (BMI över 25) i genomsnitt sover över en timme (70 minuter) mindre per vecka än de med normalt BMI (BMI 18,5-25).
– Vad som är så bra med Fitbits nya sömnfunktion är att den samlar in sömndata från den Fitbit-enhet du bär dygnet runt, analyserar mönster och skapar ett personligt schema bara för dig. Detta är ett bra exempel på hur vi ger vägledning genom att använda Fitbits data för att hjälpa miljontals människor att utveckla hälsosammare vanor och rutiner. Det här är bara den första i en serie av nya sömnfunktioner som vi jobbar på. Dessa funktioner ska hjälpa våra användare att förbättra sin hälsa genom data och coachning, säger Tim Roberts, vice VD, Interactive, på Fitbit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>