Tobii Dynavox lanserar Snap Scene, en app för barn med kommunikationssvårigheter
Hem NYHETER Tobii Dynavox lanserar Snap Scene, en app för barn med kommunikationssvårigheter

Tobii Dynavox lanserar Snap Scene, en app för barn med kommunikationssvårigheter

Publicerat av: Redaktionen

Tobii Dynavox introducerar Snap Scene, en fotobaserad app för kommunikation och språklärande.

Forskning visar att barn med kommunikationssvårigheter redan så tidigt som från sex månaders ålder kan få stor nytta av kommunikationsstöd som gör det möjligt för dem att interagera och vara delaktiga här och nu. Det står också klart att dessa barn löper större risk att utveckla långvariga kommunikationssvårigheter om de inte får hjälp tillräckligt tidigt. app

Snap Scene är anpassad för barn som befinner sig i ett tidigt skede av språkutveckling och som ännu inte talar eller som riskerar att utveckla kommunikationssvårigheter. Appen är baserad på forskning vid Penn State University i USA och adresserar de kommunikationsbehov barn har i det kritiska skede av sin utveckling då språket uppstår. Syftet med Snap Scene är att bidra till en positiv språkutveckling och motverka livslånga svårigheter.

– Vår vision är att ge alla en röst och förutsättningar för kommunikation, från tidig ålder och genom hela livet. Snap Scene har utvecklats för att hjälpa barn att ta de första stegen mot att utveckla mer avancerad kommunikationsförmåga och läskunnighet och kan bli en viktig språngbräda i ett centralt skede i ett barns liv, säger Fredrik Ruben, affärsområdeschef på Tobii Dynavox.

Styrkan i Snap Scene ligger i dess enkelhet – ta en bild, rita en ring runt något på bilden och spela in ett budskap. Det gör att föräldrar kan lägga fokus på sådant som intresserar deras barn för tillfället. Ögonblick i vardagen blir roliga och motiverande tillfällen att lära sig saker genom att nya ord och begrepp kan introduceras på ett konkret sätt.

I samband med lanseringen släpper Tobii Dynavox också gratis-appen Tobii Dynavox Pathways. Den ger professionella råd till föräldrar, lärare och terapeuter om hur de kan påverka barns språkutveckling på bästa sätt med hjälp av Snap Scene.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>