Franska techjätten fortsätter nu att satsa på att digitalisera människokroppen
Hem HÄLSA Franska techjätten fortsätter nu att satsa på att digitalisera människokroppen

Franska techjätten fortsätter nu att satsa på att digitalisera människokroppen

Publicerat av: Redaktionen

Dassault Systèmes har ägnat mer än 40 år åt att digitalisera fysiska föremål, främst inom flyg- och bilindustrin.

Under de kommande åren satsar man på att digitalisera även människokroppen.

Dassault Systèmes har alltjämt siktet inställt på världens mest komplexa apparat: människokroppen.

Det meddelade företagets styrelseordförande och verkställande direktör Bernard Charlès framför ett hundratal journalister i amerikanska Nashville på måndagen.

Det var vid årets upplaga av Dassault Systèmes konferens 3DEXPERIENCE World i Nashville som Bernard Charlès upprepade sina ambitioner för de kommande åren för den samlade journalistkåren som tagit sig dit både fysiskt och digitalt.

– Dassault Systèmes kommer även fortsatt att fokusera på att utveckla vårt ledarskap inom life sciences & healthcare tillsammans med våra andra strategiska sektorer som är tillverkningsindustri samt infrastruktur, säger Bernard Charlès.

Enligt Bernard Charlès planerar man att tillämpa de lärdomar företaget har dragit under nästan fyra decennier för att uppnå detta. Bland annat har man tagit fram en så kallad “virtuell tvilling” av människokroppen som fungerar som en digital människomodell man kan användas för simulationer.

Dassault är mest känt för sina branschspecifika digitala lösningar som ofta används av ingenjörer. Deras 3DEXPERIENCE-plattform används till exempel för att simulera fabriker eller modellera flygplansmotorer. Enligt Bernard Charlès kan man använda sig av virtuella världar för att förbättra den verkliga världen.

– Våra virtuella tvillingar bygger på en rad olika discipliner – biologi, kemi, materialvetenskap, mekanik och elektromagnetism – som gör det möjligt för våra AI-motorer att omvandla stora mängder oorganiserade data till strukturerad kunskap och know-how, förklarar han.

På samma sätt som ingenjörer och tekniker kan samarbeta och interagera med den digitala tvillingen av en flygplansmotor innan den faktiskt byggs, kan läkare och vetenskapsmän på samma sätt arbeta med en virtuell modell av en människokropp, utvärdera konsekvenserna av en behandling och göra förutsägelser innan en patient behandlas.

En som använt sig av digitala tvillingar i sitt arbete är doktor David Hoganson på avdelningen för hjärtkirurgi vid Boston Children’s Hospital i USA.

– Vi har patienter med hjärtsjukdomar och använder oss av en virtuell tvilling av hjärtat för preoperativ träning och intraoperativ vägledning. Med den här tekniken kan vi planera patientspecifika rekonstruktioner långt i förväg, berättade David Hoganson på scenen i Nashville under 3DEXPERIENCE World.

Med sin satsning på life sciences & healthcare vill Dassault Systèmes möjliggöra modellering och testning av kirurgiska ingrepp och läkemedelsbehandlingar, exakt och virtuellt, utan att riskera människoliv.

Franska techjätten fortsätter nu att satsa på att digitalisera människokroppenKonferensen “3DEXPERIENCE World” samlar en gemenskap av designers, ingenjörer, entreprenörer och företagsledare för att lära sig, engagera sig och dela kunskap om 3DEXPERIENCE Works-portföljen och SOLIDWORKS-ekosystemet. Det årliga evenemanget presenterar de senaste tekniska framstegen inom design och teknik och varvat med bland annat inspirerande keynote-tal samt insikter om trender, utmaningar och lösningar inom produktutveckling. Totalt befinner sig mer än 5000 deltagare i Nashville i USA 12-15 februari för att nätverka. Evenemanget följs även av tusentals online världen över.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>