Freja förbättrar verifieringen av vaccinationsbevis för arrangemang
Hem CORONA Freja förbättrar verifieringen av vaccinationsbevis

Freja förbättrar verifieringen av vaccinationsbevis

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man uppdaterat Freja eID-appen med en funktion som gör det enklare att skanna och verifiera vaccinationsbevis enligt reglerna för arrangemang som införs den 1 december.

Freja eID har sedan i juli 2021 haft funktionen att skanna och verifiera covidbevis.

De regler som införs den 1 december för arrangemang med fler än hundra deltagare, innebär att det endast är vaccinationsstatus som ska kontrolleras. För andra syften, exempelvis resor, kan covidbeviset också anses giltigt ifall det visar på testresultat eller återhämtning.

Freja förbättrar verifieringen av vaccinationsbevis för arrangemangFrejas nya funktion för verifiering av covidbevis innebär att appen ger ett klart besked ifall besökaren uppfyller de villkor som gäller för besök till arrangemang från 1 december. Detta för att det ska vara enklare för entrévärdar att snabbt verifiera om en besökare har ett giltigt vaccinationsbevis eller ej.

Att använda Freja eID för att skanna och verifiera vaccinationsbevis är kostnadsfritt genom att ladda ner appen till en mobil enhet och registrera sig med en e-postadress. Freja kan också erbjuda att checka in gäster i förväg då vaccinationsstatus på gästen skickas via Frejas API.

Freja kan också användas av besökaren för att lagra och visa upp vaccinationsbeviset. Om arrangörer uppmanar sina gäster att använda Freja kan de spara tid genom att Freja eID också är en ID-handling, vilket sparar tid genom att gästen inte behöver visa en fysisk ID-handling separat. Arrangören har ett krav att göra en ID-kontroll i samband med kontroll av vaccinationsbeviset.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Med Freja går det blixtsnabbt att skanna och visa resultatet från ett vaccinationsbevis. Har gästen dessutom sitt vaccinationsbevis i Freja-appen sparar arrangören ännu mer tid genom att användarens identitet styrks i samband med vaccinationskontrollen. Och vill man flytta kontrollen helt från kön och erbjuda online check-in i förväg kan Freja erbjuda även detta. Jag vill också klargöra att det inte finns några krav från myndigheternas sida att man som arrangör måste använda den av DIGG utgivna appen för kontroll av vaccinationsbevis.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>