Hem NYHETERCANCERVÅRD Globala life science-bolaget Sartorius gör Umeå till hubb för sin digitala teknikutveckling

Globala life science-bolaget Sartorius gör Umeå till hubb för sin digitala teknikutveckling

Publicerat av: Redaktionen

De hjälper sina kunder inom läkemedelsindustrin att tillverka och utveckla läkemedel mot cancer, demens och andra svåra sjukdomar.

Globala life science-bolaget Sartorius gör Umeå till hubb för sin digitala teknikutveckling 2

Jonas Andersson, Head of Development på Sartorius i Umeå

Sartorius är ett globalt företag som utsett Umeå till nav för sin digitala teknikutveckling. Tidigare i veckan invigde man sitt nya kontor i närvaro av framstående gäster.

– Vår ambition är att tillsammans göra Umeåregionen till en global accelerator för artificiell intelligens och maskininlärning, säger Johan Trygg, Head of Advanced Data Analytics vid Sartorius Corporate Research, baserad i Umeå.

Sartorius etablerade sig i Umeå 2017 i samband med förvärvet av Umetrics, en tidigare avknoppning från Umeå universitet och ett ledande mjukvarubolag inom avancerad dataanalys.

Sartorius huvudkontor finns i Göttingen, Tyskland och man sysselsätter över 8 000 personer världen över.

– Umeå är en naturlig plats för vår fortsatta utveckling, en levande stad med två starka universitet. Vi ser fram emot att knyta fler kontakter, så att vi tillsammans kan fortsätta stärka innovationskraften i regionen, säger Jonas Andersson, Head of Development på Sartorius i Umeå.

Hittills i år har Sartorius i Umeå anställt ett tiotal nya medarbetare. Bland dessa finns unga talanger som fortsätter sin utveckling under ledning av de många erfarna kollegorna på plats. Ännu fler kommer att anställas inom kort och man hoppas nu att studenter vid Umeå universitet uppmärksammar företagets närvaro i Umeå.

Mark Demesmaeker, Head of Data Analytics, bor i Genève men besöker ofta de svenska kontoren i Malmö och Umeå. Han uppskattar såväl somrarna som vintrarna i Västerbotten.

– Det som skiljer Umeå från andra tech-hubbar i världen är den låga personalomsättningen. De flesta av våra medarbetare väljer att stanna länge på företaget. Tack vare den nära kopplingen till Umeå universitet har vi dessutom tillgång till arbetskraft med extremt hög kompetens. Kvaliteten på det som produceras här är utomordentlig, det är omvittnat bland våra kunder inom läkemedelsindustrin, säger han.

Johan Trygg avslutar:

– Vår verksamhet har en gedigen grund att stå på i Umeå, där det globala nätverket nu har förstärkts ytterligare. Tillsammans med hela Umeåregionen, inte minst universiteten, innovationsstödsystemet och de många startup-företagen som finns här, kommer vi att kunna åstadkomma betydande framsteg. I slutändan handlar det om att ge all världens människor tillgång till bästa tänkbara vård.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>