Hem HÄLSA Göteborg Energi blir huvudpartner till Minivarvet

Göteborg Energi blir huvudpartner till Minivarvet

Publicerat av: Redaktionen

I maj fylls Göteborgs gator av tusentals löpare som under en vecka deltar i Göteborgsvarvets olika lopp. I år går Göteborg Energi in som huvudpartner till ​Minivarvet – loppet för alla barn mellan 0-6 år som genomförs i Slottsskogen den 16-17 maj.

Göteborg Energi blir huvudpartner till Minivarvet 2

Minivarvet arrangeras nästa gång 16-17 maj. Totalt förväntas cirka 8.000 barn upp till 6 år att delta.

– Som göteborgarnas eget energibolag vill vi vara med och bidra till den folkfest som Göteborgsvarvet är. Vi har samarbetat med Varvet i många år och vårt engagemang är en långsiktig satsning som ger oss möjlighet att möta många av våra kunder i Göteborg och samtidigt bidra till ett mer hållbart evenemang. I år ser vi extra mycket fram emot att få ge barnfamiljerna en riktigt härlig dag genom vår satsning på Minivarvet. I Slottsskogen finns ett eventområde för hela familjen och det är glädjen som står i fokus, säger Anna-Stina Spetz, Marknadsföringsansvarig på Göteborg Energi.

Med partnerskapet väljer Göteborg Energi att fokusera sitt engagemang i Göteborgsvarvet lite extra på den framtida generationen.

– Vi är väldigt glada över att Göteborg Energi går in som huvudpartner till Minivarvet. Tillsammans med Göteborg Energi stärker vi nu folkfesten kring Göteborgsvarvet och ger många unga möjligheter att uppleva glädjen i att röra på sig. Sunda vanor byggs tidigt i livet och om vi skapar goda minnen för deltagarna i Minivarvet, så hoppas vi också bidra till en aktiv livsstil för många, i många år framöver, säger Annika Knutsson, tf Race Director på Göteborgsvarvet.

Fakta ​Göteborg Energi och ​Göteborgsvarvet

  • Göteborg Energi har varit en av Göteborgsvarvets samarbetspartners sedan år 2000
  • Satsningen är långsiktig för att göra evenemanget mer hållbart och energigivande
  • 2020 går Göteborg Energi in som huvudpartner till Minivarvet, loppet för barn mellan 0-6 år som genomförs i Slottsskogen den 16-17 maj
  • Göteborg Energi levererar också förnybar energi till Göteborgsvarvet och står för fritt wifi i Slottsskogen och i start- och målområdet
  • Göteborg Energi kommer också att ha vätskestationer (Energistationer) längs med 21-kilometersbanan den 16 maj
  • Göteborgsvarvet arrangeras den 16 maj 2020 för 41:a gången sedan premiären 1980. Totalt förväntas cirka 80 000 löpare delta i något av Varvetloppen under Göteborgsvarvetveckan 2020. Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus. Göteborgsvarvet är certifierat enligt standarden ISO 20121, för ett hållbart evenemang.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>