Gradientechs diagnostiksystem QuickMIC uppnår CE-IVD-märkning
Hem HÄLSA Gradientechs diagnostiksystem QuickMIC uppnår CE-IVD-registrering

Gradientechs diagnostiksystem QuickMIC uppnår CE-IVD-registrering

Publicerat av: Redaktionen

Diagnostikföretaget Gradientech meddelar idag CE-IVD-registrering av sin första diagnostikprodukt QuickMIC och dess gram-negativa panel.

QuickMIC-systemet blir det snabbaste på marknaden för tillväxtbaserad testning av antibiotikaresistens hos sepsispatienter.

”CE-IVD registreringen är en viktig milstolpe för Gradientech.

Tillsammans med de framgångsrika resultaten från den kliniska studien är nu QuickMIC-systemet redo för den europeiska marknaden. Idag känner jag mig väldigt stolt och glad då vi efter år av hårt arbete kan erbjuda nästa generations antibiotikaresistenstestning inom ett globalt mycket viktigt och prioriterat område”, säger Sara Thorslund, VD för Gradientech.

QuickMIC-systemets ultrasnabba och precisa resultat möjliggör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik individanpassad guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Den modulära designen gör det flexibelt och gör det möjligt för sjukhusen att börja i liten skala för att sedan skala upp beroende på behov.

Gradientechs diagnostiksystem QuickMIC uppnår CE-IVD-märkning

”Det finns idag ett stort, men ännu inte löst, medicinskt behov av snabb tillgång till fenotypisk antibiotikaresistensdata för gram-negativa bakterier. QuickMIC fyller verkligen detta behov och kan få en avgörande roll i sjukhusens viktiga arbete för att förbättra vården för sepsispatienter”, säger Holger Rohde MD Prof. Molecular Microbiology, Universitetssjukhuset Hamburg-Eppendorf.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>