Hälsoteknikcentrum Halland får ytterligare finansiering för fortsatt utveckling av framtidens hälso- och sjukvård
Hem NYHETERFORSKNING Hälsoteknikcentrum Halland får ytterligare finansiering för fortsatt utveckling av framtidens hälso- och sjukvård

Hälsoteknikcentrum Halland får ytterligare finansiering för fortsatt utveckling av framtidens hälso- och sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) samlar kunskap och kompetens från Högskolan i Halmstad, Region Halland, näringslivet och alla halländska kommuner.

Hälsoteknikcentrum Halland får ytterligare finansiering för fortsatt utveckling av framtidens hälso- och sjukvård 2Syftet är att vara en motor och samverkansarena som möjliggör nya hälsoinnovationer. Nyligen stärktes HCH med ytterligare EU-finansiering vilket är ett tydligt resultat av den unika och viktiga utveckling av framtidens vård och hälsa som pågår i Halland.

Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) har fått ett nytt treårigt projekt beviljat från Europeiska regionala strukturfonden (Eruf) med en finansiering på drygt 30 miljoner kronor. Projektet heter ”Testmiljö Halland – framtidens vård och omsorg med smarta hemmet som bas”. Målet är att bygga en effektiv testmiljö för produkter, lösningar och tjänster som ger stöd och trygghet i hemmet.

– Att vi fått detta nya EU-projekt beviljat är ett viktigt kvitto på att vår strategi för att tillsammans utveckla framtidens vård och omsorg är lyckad. Vi kan nu fortsätta vara med och utveckla konkurrenskraftiga produkter och tjänster för offentlig och privat vård i hemmet, med individen i centrum, säger Josefine Henriksson, ställföreträdande verksamhetsansvarig på Hälsoteknikcentrum Halland.

Region Halland, som medfinansierar EU-projektet, ser positivt på samarbetet vid HCH:

– Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar samtidigt som förväntningarna ökar på en individbaserad och jämlik vård. Genom vår samverkansarena Hälsoteknikcentrum och den nya satsningen inom Testmiljö Halland bidrar vi till att möta efterfrågan på individanpassade lösningar och att minska ojämlikheter inom hälso- och sjukvården, säger Mikaela Waltersson, regionstyrelsens ordförande.

I tillägg till detta har HCH tillsammans med Aarhus kommun i Danmark beviljats ett projekt inom EU-programmet Interreg med en finansiering på 1,6 miljoner kronor. Projektet heter CareWare Nordic och syftar till att skapa mötesplatser mellan näringsliv och vård- och omsorgspersonal för att stärka innovationer och innovationsklimat, både i Halland och i Danmark.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>