Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Hennes healthtech-företag ska få fler att må bättre mental

Hennes healthtech-företag ska få fler att må bättre mental

Publicerat av: Redaktionen

Samtalsterapeuten Sofia Allberg lanserar onlinekurser för mental hälsa

Hennes healthtech-företag ska få fler att må bättre mental 2

Sofia Allberg

Sofia Allberg har arbetat med psykisk hälsa och samtalsterapi i över 10 år och brinner för att fler ska få tillgång till verktyg som hjälper dem att må bättre mentalt.

Nu startar hon healthtech-företaget Moodhero som ska erbjuda forskningsbaserade onlinekurser inom mental hälsa. Samtliga kurser innehåller förutom föreläsningar, även uppgifter och övningar som görs på egen hand. En av de första kurserna som Moodhero lanserar är en stresshanteringskurs.

Coronakrisen har fått många att uppleva en ökad mental stress och oro. Pressen på vården har även fått fler att använda digitala vårdtjänster istället för fysiska. Sofia Allberg har arbetat med samtalsterapi i över 10 år och driver bland annat samtalsmottagningen Samtala i Kalmar. 

Sofia är utbildad socionom och har även genomgått grundläggande psykoterapiutbildning med KBT-inriktning. Hon har sedan tidigare märkt av ett stort behov av att komplettera de fysiska samtalen med digital utbildning, så att fler får tillgång till verktyg för att hantera sin mentala hälsa. Hon tror att behovet kommer bli ännu större nu.

– Sedan länge har jag haft en vision om att kunna erbjuda KBT-inriktade verktyg digitalt, då jag under en lång period märkt av att allt fler människor efterfrågar digitala hjälpmedel för att arbeta med sin mentala hälsa. Jag tror att vi kommer se en utveckling nu där allt fler är öppna för att öka sin medvetenhet och handlingskraft i hur de kan må bättre och ta tag i sina mentala utmaningar. Oavsett om det handlar om att bryta en destruktiv vana eller bättre hantera stress och oro, säger Sofia Allberg, grundare av Moodhero.

Moodhero erbjuder forskningsbaserade onlinekurser för mental hälsa, med ett helhetsperspektiv på aspekter som mentala verktyg, kost, motion och återhämtning. Deltagaren startar kursen när det passar personen och väljer själv takt att genomföra den. Samtliga kurser innehåller förutom föreläsningar, även uppgifter och övningar som görs på egen hand. Kurserna har alltid en vetenskaplig grund med ett språk och en enkelhet som gör dem förståeliga för de allra flesta. Det krävs ingen förkunskap varken om KBT, terapi, kost eller träning. Kurserna kostar från 599 kronor beroende på omfattning. Första kurserna som lanseras är en stresshanteringskurs och en gratis motivationskurs.

– Väldigt många upplever att de har svårt att hantera stress och därför är det bra att det faktiskt finns fungerande verktyg för att blir bättre på stresshantering. Till stor del handlar det om att bli mer uppmärksam på egna känslor, tankar och beteenden och förändra dem. Därför kan det göra stor skillnad för en persons mentala hälsa att få tillgång till kunskap och övningar som hjälper till att skapa en medvetenhet och handlingsplan, säger Sofia Allberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>