Hem NYHETERFORSKNING Hjärtgolfen 2020 bidrar till forskning på kvinnors hälsa

Hjärtgolfen 2020 bidrar till forskning på kvinnors hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Hjärtgolfen 2020 är en rikstäckande golftävling för kvinnor som spelar för ett välgörande ändamål, att samla in pengar till förmån för kvinnors hälsa.

Hjärtgolfen 2020 bidrar till forskning på kvinnors hälsa 2

Hjärtgolfen 2019 samlade in 90 000 kr till forskning på kvinnors hälsa

SGF har tagit ställning och godkänner tävlingar efter den 1 juli med fler än 50 personer. Detta innebär att Hjärtgolfen 2020 genomförs och följer restriktionerna enligt Folkhälsomyndigheten. Finalspel utgår.

Hjärtgolfen grundandes år 2005 på Gotland Wisby GK med en tävling där pengarna samlades in till Centrum för Genusmedicin. Under åren har Hjärtgolfen utvecklats från en till mer än 10 tävlingar per år under ledning av Annika Norén. 2019 års turnering samlade in 90 000 kr till forskning på hjärtat via 90 kontostiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Alla som deltar bidrar via startavgiften med pengar till forskning på kvinnors hälsa. Pengarna går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Mer än 700 tjejer och kvinnor brukar delta varje år. Vissa klubbar har valt att öppna för mix (kvinnor och män kan spela tillsammans). Se respektive klubbs hemsida.

Klubb Datum Hemsida

Lundbrunn GK 28 juni www.lundsbrunngk.se

Visby GK 2 juli www.visbygk.com

Öijareds GK 9 juli www.oijared.se

Hooks GK 12 juli www.hooksgk.se

Läckö GK 2 aug www.lackogk.se

Mälarbadens GK 2 aug www.malarbadensgk.se

Mälarö GK 2 aug www.malarogk.se

Storsjöbydens GK 8 aug www.sbgk.nu

Kårsta GK 9 aug www.karstagk.se

Vetlanda GK 21 aug www.vetlandagk.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>