Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola
Hem NYHETER Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

Publicerat av: Redaktionen

Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre.

Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola 2För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

Hypocampus AB är ett företag från Göteborg som utvecklar en digital plattform för lärande. I Hypocampus plattform studerar idag över 5000 läkarstudenter och läkare enligt de evidensbaserade metoder som främjar ökad inlärning och får större del av kunskapen att fastna i långtidsminnet.

– Vi är väldigt glada att kunna hjälpa till och förbättra utbildningen för just denna studentgrupp. Det är en väldigt ambitiös grupp som har potential att tillföra väldigt stort värde till den svenska vården. Samtidigt har insatserna för att hjälpa dessa individer in på arbetsmarknaden inte skett tillräckligt snabbt. Vi har märkt att en väldigt stor andel av alla utomeuropeiska läkare redan använder sig av hypocampus och vi tror att det kan bli ännu bättre om vi dessutom samarbetar med en skicklig utbildningsaktör som Sophiahemmet Högskola, säger Elias Berge, VD på Hypocampus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>