Idéer För Livet stödjer Pure For Sure
Hem HÄLSA Idéer För Livet stödjer Pure For Sure

Idéer För Livet stödjer Pure For Sure

Publicerat av: Redaktionen

Skandias stiftelse Idéer för Livet har valt att stödja Arne Ljungqvists stiftelse och den nya informations- och utbildningsrörelsen Pure For Sure.

Samarbetet med Pure For Sure är ett led i Skandias arbete med att bidra till att skapa ett Idéer För Livet stödjer Pure For Sure 2samhälle med bättre hälsa och ökad trygghet.

Pure For Sure utvecklar inspirerande och proaktiva utbildningsprogram för bättre hälsa och ren motionsidrott, anpassade för ungdomar i skolor och idrottsföreningar samt för vuxna motionärer på gym och arbetsplatser. Skandia bidrar med värdefulla resurser samt med kunskaper och erfarenheter kring förebyggande frisk- och hälsovård.

– Idéer för livets stödjer Pure For Sures arbete med tidiga insatser för att stävja att unga börjar använda dopingmedel. Genom samarbetet vill Idéer för livet bidra till ökad kunskap och inspiration för en mer hälsosam och sund livsstil, säger Lena Hök, verksamhetschef Skandias stiftelse Idéer för livet.

Arne Ljungqvist driver sedan 2011 flera förebyggande informationsprojekt för att höja kunskapsnivån kring användning av dopingmedel i samhället. Syftet är att öka medvetandet kring dess utbredning och risker.

– Vi är mycket stolta över stödet från Skandia och ser dem som en viktig partner i vårt arbete att nå ut till stora ungdomsgrupper med vårt budskap. Användningen av dopingmedel ökar oroväckande snabbt bland vanliga ungdomar och motionärer. De köps enkelt via internet och de kan även finnas dolda i vissa icke-kontrollerade tillskottsprodukter. Vi fokuserar på positiv informationsspridning och utbildning för att höja medvetandet så att vi alla kan fatta klokare beslut kring vad vi stoppar i oss, säger Arne Ljungqvist, professor och ordförande i Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>