Elever prisades för sina digitala lösningar på hälsoproblem
Hem TEKNIK Elever prisades för sina digitala lösningar på hälsoproblem

Elever prisades för sina digitala lösningar på hälsoproblem

Publicerat av: Redaktionen

I slutet på mars var det avslutningsdag för TCS utbildningsinitiativ goIT.

Initiativet grundades med målet att få fler unga att välja en framtid inom IT. goIT är ett Elever prisades för sina digitala lösningar på hälsoproblem 2program där ungdomar i åldrarna 14–18 på sin fritid introduceras till programmering och IT-design av TCS-medarbetare.

Digitalisering och förståelse för programmering blir allt viktigare i samhället och TCS vill genom goIT öka intresset för programmering och göra IT mer tillgängligt från en tidig ålder. Eleverna har fått lära sig att identifiera samhällsproblem genom arbetsmetoden ”human centric app design” där temat i årets upplaga av goIT var hälsa.

Eleverna har sedan skapat kreativa digitala lösningar på dessa problem. Apparna bedömdes sedan av en panel beståendes av Avinash Limaye, Sverigechef på TCS, Cristina David, chef Solution Area – Develop, Sell & Deliver på Ericsson, Funda Sezgi, Chief of House på Norrsken Foundation och Liselotte Engstam, oberoende startup-coach. goIT genomförs sedan år 2015 tillsammans med Rinkebyskolan, Kista grundskola och Stockholm Science and Innovation School (SSIS).

Läs mer om initiativet och Graduation Day här: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6253584843863658496/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>