Inera, som har uppdraget att digitalisera välfärden, förlänger och utökar samarbetet med Iver
Hem TEKNIKSÄKERHET Inera, som har uppdraget att digitalisera välfärden, förlänger och utökar partnerskapet med Iver

Inera, som har uppdraget att digitalisera välfärden, förlänger och utökar partnerskapet med Iver

Publicerat av: Redaktionen

Iver har tecknat avtal med Inera om ett utökat samarbete och leverans avseende PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster med särskilt fokus på informations- och cybersäkerhet.

Inera är ett aktiebolag som ägs av regioner, kommuner och SKR Företag.

Uppdraget är att skapa förutsättningar för att digitalisera välfärden, genom att förse ägarna med gemensam digital infrastruktur och arkitektur.

Inera är sedan tidigare kund till Iver och har nu valt att utöka samarbetet avseende infrastruktur och tjänster inom PKI med särskilt höga krav på informations– och cybersäkerhet. PKI möjliggör säker elektronisk kommunikation, autentisering och signering genom processer och infrastruktur som använder sig av publika och privata nycklar och certifikat.

– Vi har under många år varit en ledande leverantör i Norden av PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster. Dessa tjänster kräver såväl specialistkompetens som förmågan att uppfylla de högsta krav på informations- och cybersäkerhet som finns på outsourcingmarknaden. Att vi har vunnit Ineras förtroende inom även detta område är vi väldigt glada för och vi kommer nu fokusera på att leverera tjänsterna med den höga nivå av informations- och cybersäkerhet som är avtalad och nödvändig för samhällskritiska tjänster., säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

– Inera har under ett par år arbetat med att ta fram en helt ny lösning för Identifieringstjänsten SITHS där vi tillsammans med leverantören Iver och deras specialister har etablerat en ny PKI-infrastruktur som håller den säkerhetsnivå som krävs för denna typ tjänst. Vi känner oss trygga med lösningen som är framtagen och ser framemot att med stöd av våra leverantörer kunna lansera tjänsten under första halvåret 2023, säger Dan Bergvall, Sektionschef infrastrukturtjänster på Inera.

Inera, som har uppdraget att digitalisera välfärden, förlänger och utökar samarbetet med Iver

– Vård och hälsa är en av våra prioriterade kundvertikaler, här har vi ett extremt starkt erbjudande och specifik branschkompetens. Ett utökat förtroende från Inera där vi skalar upp vår leverans inom PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster kommer stärka oss än mer. Vi ser fram emot att fortsätta göra Inera till en nöjd och mångårig kund, avslutar Carl-Magnus Månsson.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>